Neizvjesna utrka za prvaka u HNL-u, može li Osijek konačno skinuti Dinamo s trona?

Osijek nikada nije bio prvak Hrvatske u nogometu, a isto tako nikada nije bio bliže tituli u ovom dijelu prvenstva u kojem se trenutno nalazimo. S druge strane, Dinamo je ligu osvojio rekordnih 21 puta, što pod današnjim imenom, a što pod imenom Croatia. Također je i trenutni branitelj titule, a i glavni favorit za osvajanje ove sezone, unatoč dobrim partijama Osijeka. Nogometni zaljubljenici koji nemaju svoje favorite u natjecanju sasvim će sigurno navijati za “autsajdere”, odnosno ekipu kojoj se ne daje baš previše šansi za osvajanje, a to je u ovom slučaju definitivno Osijek.

Trenutno stanje

Protekli smo vikend mogli gledati obje spomenute ekipe u akciji, a isto tako su obje upisale nova tri boda. Osijek je u subotu na svom Gradskom vrtu dočekao Hajduk i slavio rezultatom 2-0. Tom je pobjedom uspio produžiti svoj pobjednički niz na čak pet utakmica, a zadnja ga je dobila Gorica još početkom prosinca. Kao glavni razlog ovog preporoda kluba svi spominju upravo bivšeg trenera Dinama, Nenada Bjelicu, a teško se ne složiti s time.

Dinamo je jučer minimalnom pobjedom u gostima protiv Istre ponovno uhvatio korak s Osijekom i zasad opet preuzeo vodeću poziciju zbog znatno bolje gol razlike, iako ima jednak broj bodova kao Osijek. Dinamo, barem se tako čini, nije u onom kontinuitetu pobjeda u kakvom ga znamo pa je tako prije tri kola sasvim neočekivano izgubio doma protiv Šibenika, a isto mu se nedavno desilo i protiv Rijeke. Osijek je sjajno iskoristio te rezultate i sada neumorno puše za vratom trenutnom prvaku.

Slijedi nam međusobni okršaj

Liga još nije niti blizu svoga kraja pa se ne trebamo zalijetati u zaključke. Dinamo i Osijek odigrali su tek 20 od ukupno 36 utakmica, a trenutno imaju identičan omjer od 14 pobjeda, tri neriješena i tri izgubljena susreta. Trenutno stoje na 45 bodova, dok je gol-razlika Dinama +29, a Osijeka +18. Vrlo je zanimljivo vidjeti što čeka ova dva kluba u njihovim idućim susretima te što kažu prognoze sa stranica kao što je Protipster.

Dinamo i Osijek će igrati međusobno upravo u idućem kolu koje je na rasporedu 13. veljače. Utakmica će se odigrati na Maksimiru, a trebala bi nam dati pravu sliku o tome tko ima veće šanse ove sezone doći do titule. Sasvim sigurno bi iz te utakmice i neriješen rezultat više odgovarao Osijeku jer i Dinamo mora još jednom do kraja prvenstva doći u Gradski vrt. Zaista se radi o jednoj utakmici u koju će biti uprte oči svih zaljubljenika u hrvatski nogomet i vidjet ćemo novi okršaj Bjelice sa svojim bivšim klubom.

Novo kolo, novi derbi

Nakon međusobne borbe dvije prvoplasirane ekipe prvenstva, već iduće kolo 21. veljače ne postaje znatno lakše. Dinamo će se morati zaputiti u Split na još jedan derbi, a riječ je naravno o onom protiv Hajduka. S druge strane, Osijek će ostati u svom Gradskom vrtu gdje će mu doći Rijeka s kojom je posljednje dvije sezone uistinu razvio jedan rivalitet. Sve u svemu, čekaju nas vrlo zanimljive utakmice narednih dana i konačno s uzbuđenjem možemo pratiti najviši rang hrvatskog klupskog nogometa.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE