7.1 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Nakon očajnog prvog poluvremena, Hrvatska uspjela upisati pobjedu

Hrvatska je večeras na Rujevici protiv Malte odigrala posljednji susret prvog kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Krenuvši u postavi 4-2-3-1, Hrvatska je odmah na početku napravila veliki pritisak pri čemu Maltežani nisu mogli izaći iz svojih 16 metara. U 14. minuti Vlašić ubacuje s desne strane na drugu vratnicu gdje Pašalić nadvisuje protivnika i pogađa gredu. Nekoliko minuta kasnije sreća je pomazila vatrene. Juranović je u našem šesnaestercu igrao rukom pri čemu je Malta oštećena za čisti penal koji na našu sreću nije sviran. Možemo reći da je prava sreća što nema VAR-a. Osim navedene prilike, Maltežani su uputili tek 2 udarca u prvih 45 minuta. Hrvatska je konstantno dominirala u posjedu i stvaranju prilika, poluvrijeme je bilo sadržajno no izostalo je ono najvažnije – pogodak. Poluvrijeme je završilo razočaravajućih 0:0.

Nakon što je na početku drugog poluvremena malteški vratar obranio odličnu šansu Vlašića, nekoliko minuta kasnije isto tako ‘čita’ izglednu priliku Oršića. U 54. minuti trostruka izmjena: ulazi Perišić umjesto Budimira, Brekalo umjesto Pašalića te Modrić umjesto Badelja. Nedugo nakon toga ulazi Baršić zamijenivši Melnjaka.

Napokon pogodak u 62. minuti!

Nakon lijepog ubačaja Barišića, Perišić mirno i sigurno zabija za minimalno vodstvo Hrvatske. U 75. minuti zbog igranja rukom malteškog igrača u svojih 16 metara, Modrić povećava prednost Hrvatske na 2:0 nakon realiziranog penala. Kao posljednja izmjena ulazi za svoj debi Kristijan Lovrić zamijenivši Mislava Oršića. U 90. minuti na asistenciju Ivana Perišića zabija Josip Brekalo i povećava vodstvo.

Hrvatska je upisala pobjedu rezultatom 3:0.

Ovaj kvalifikacijski ciklus Hrvatska je završila s 2 pobjede i 1 porazom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE