16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Nakon dramatične završnice važna pobjeda Hrvatske: Vizinger zabio prekrasan pogodak

U drugom kolu Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska U-21 reprezentacija odnijela je pobjedu protiv Švicarske. Od prve minute nastupio je naš Dario Vizinger.

Iako je Švicarska poznata po nametanju ritma i agresivnoj igri, Hrvatska je povela već u 8. minuti kada je Ivanušec uspio presjeći loše ispucanu loptu švicarskog vratara te zabio iz voleja. U 20. minuti nakon odlične dubinske lopte Švicarci propuštaju veliku priliku za izjednačenje. Cijelo prvo poluvrijeme je bilo veoma dinamično te su obje strane imale dobre prilike. Jako važan faktor za čuvanje minimalnog vodstva je bila veoma dobro postavljena obrana koja je bila puno bolja u odnosu na Portugal.

Naš Dario Vizinger odigrao je odličnih prvih 45 minuta. Vješto je spuštao lopte, odlično se gradio te doprinosio i obrambenom dijelu.

Iako je Švicarska podigla ritam krajem prvog dijela, na predah se odlazi s minimalnom prednošću Hrvatske.

Drugih 45 minuta počelo je u jednako dinamičnom ritmu pri čemu je svaka strana propustila izgledne prilike. Promašivši nekoliko prilika, izabranici Igora Bišćana mogli su žaliti što nisu povećali prednost i odvojili se. Nakon odlične dubinske lopte Ivanušeca, Bistrović ulazi u međuprostor i pada u kaznenom prostoru. Sudac nije imao izbora i pokazuje na bijelu točku. Penal je realizirao kapetan Moro matirajući švicarskog vratara za prednost od 2:0.

U 64. minuti Dario Vizinger svojom slabijom nogom u daljnji kut sjajno pogađa za vodstvo 3:0!

Utakmica je krenula u jednosmjernom pravcu, no prilika da se Švicarci koliko-toliko vrate u utakmicu pružena je u 78. minuti. Sudac je dosudio jedanaesterac nakon što je Vizinger u svojem šesnaestercu prema procjeni suca igrao rukom. Umjesto mirnog privođenja utakmice kraju, Sandro Kulenović zabija autogol te Švicarska dolazi do drugog pogotka. Sudac je dao čak 6 minuta nadoknade u kojima se odvijala prava drama. Švicarci su vršili konstantan pritisak, dok se Hrvatska grčevito branila.

Na sreću, utakmica je završila 3:2 za Hrvatsku.

Sljedeći susret Hrvatska U-21 reprezentacija igra protiv Engleske u srijedu 31. ožujka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE