Mladi nogometaši Međimurja s dvije pobjede krenuli u međunarodno natjecanje

NK Međimurje mladi igrači

I drugu godinu zaredom mladi igrači Međimurja igraju u tjednu prijateljske utakmice s protivnicima iz okruženja u natjecanju koje su nazvali European Juniors League.

U tom natjecanju, osim čakovečkog Međimurja, Hrvatsku još predstavlja NK Varaždin. Od slovenskih ekipa natječu se Domžale, Maribor i Šampion iz Celja. Iz Mađarske dolaze Zalaegerszeg TE i Haladas Szombathely, a Austriju zastupaju KSV Kapfenberg 1919 i SV Mattersburg.

Upravo s Mattersburgom igrali su mladići Međimurja u srijedu na SRC Mladost u sklopu prvoga kola i ostvarili pobjede u obje konkurencije.

Pod palicom Nevena Bujanića u kategoriji U-15 na pomoćnom terenu mladi igrači Međimurja zabilježili su uvjerljivu pobjedu. Golove su postigli Gelo, Blagus i Stojko.

U starijoj kategoriji U-17 bilo je dosta zanimljivo. Da bi bili još bolje motivirani, utakmica se igrala na odlično pripremljenom travnjaku glavnog stadiona. Ali nastup na glavnom terenu kao da je sputao igrače trenera Drage Naranđe. Još se nisu ni snašli, a već u 16. minuti bilo je 2:0 za goste iz austrijskog prvoligaša Mattersburga.

Austrijanci su u tim trenucima promašili još nekoliko izglednih prilika i to im se osvetilo. Prvo je prekrasnim udarcem s oko dvadeset i pet metara Ladić smanjio na 1:2 u 20. minuti, da bi požrtvovni Zrna golom u 40. minuti izjednačio.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja pripremljenost i preciznost domaćih igrača. Nakon sjajnog prodora u šesnaesterac gostiju, Pintar prizemnim udarcem dovodi Međimurje u vodstvo 3:2, a Ladić svojim drugim golom u posljednjoj minuti potvrđuje pobjedu 4:2.

Kao kuriozitet moramo spomenuti da su obje utakmice vodila dva suca u polju, svaki je pokrivao jednu polovicu, što se pokazalo dobrim eksperimentom. Da spomenemo da su utakmice dobro odsudili Igor Križarić i Edvin Zobec.

Ovakve utakmice od koristi su trenerima i vodstvima klubova ili akademija, gdje mogu razmijeniti iskustva, vidjeti kako rade drugi klubovi, a sve u svrhu razvoja mladih igrača. S druge strane, sigurno je i motiv za mlade igrače koji odlaze na utakmice s klubovima u drugim državama i pokazuju svoje nogometno znanje, a ujedno im ta putovanja služe i kao izlet gdje upoznaju nove krajeve i ljude.

U sljedećem kolu Međimurje će ponovo biti domaćin, ovaj put mađarskoj ekipi Haladas Szombathely, a HNTV je pokazala interes za prijenosom utakmice.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar