4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mlade nogometašice Katarine Zrinski i Trnave u različitim raspoloženjima u prvenstvu

U Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene natječu se čak dvije međimurske ekipe, Trnava iz Goričana i Katarina Zrinski iz Čakovca.

Prema propisima ekipe koje se natječu u 1. HNLŽ moraju imati mlađe dobne kategorije, odnosno pionirke i kadetkinje koje su uključene u prvenstvena natjecanja po regionalnom ključu.

Tako su se u Goričanu u sklopu trećeg kola sastale mlade nogometašice Trnave i Katarine Zrinski. U obje konkurencije puno bolje su bile igračice iz Čakovca. U susretu pionirki pobijedile su Trnavu s visokih 13:0, a u kategoriji kadetkinja Katarina Zrinski bila je bolja s 6:1.

Moramo spomenuti da mlade igračice Trnave treniraju u sklopu kluba, a vodi ih trenerica Mateja Videc, dok Čakovčanke treniraju u sklopu Nogometne škole Međimurje-Čakovec, a njihov trener je Bruno Matotek.

Nakon tri odigrana kola, na žalost, Trnava nema ni jedan osvojeni bod u obje konkurencije. S druge strane, pionirke i kadetkinje Katarine Zrinski su puno uspješnije i s po dvije pobjede u obje konkurencije trenutno drže drugo mjesto.

Protekli vikend nastavljeno je natjecanje u 1. HNL za žensku mladež. Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Trnave u međimurskom derbiju mlade nogometašice Katarine Zrinski iz Pregrade se vraćaju s pola plijena. Uvjerljivo s 0:10 pobijedile su u kategoriji pionirki svoje domaćine Pregradu. Najefikasnija u redovima Katarine Zrinski bila je Greta Blagus koja je postigla čak 7 zgoditaka.

Ovom pobjedom trenutno su na prvom mjestu. U kategoriji kadetkinja slavile su domaće igračice u jednoj ravnopravnoj utakmici.

Nakon vodstva Pregrade, igračice iz Čakovca nastojale su poravnati međutim nije im uspjelo, a Pregrada postiže još jedan pogodak za 2:0.

Igračice Trnave nisu odigrale u ovom kolu svoju utakmicu protiv Agrama. U sljedećem kolu Katarina Zrinski dočekuje Rijeku, a Trnava je slobodna.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE