Međimurski nogometni savez: Uvode se leteće izmjene, a 1. i 2. Međimurska liga u Comet sustavu

Mato Kljajić Međimurski nogometni savez
Međimurski nogometni savez

Svoju 25. sjednicu održali su članovi Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) u prostorima i odličnoj organizaciji Nogometnog kluba Budućnost Miklavec koji ove godine obilježava evidentan jubilej – 50 godina uspješnog djelovanja.

Od brojnih tema, odluka i zaključaka o kojima je vođena konstruktivna rasprava, a koji su svi usvojeni jednoglasno izdvajamo najvažnije.

Prihvaćena su izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje i disciplinskog suca Četvrte lige Čakovec – Varaždin za proljetni dio sezone 2017/18.

Također i Propozicije za novu 2018./19. sezonu. Liga će i dalje imati 16 sudionika: Polet /SMNM/, Rudar, Mladost/Komet, Sloga /Č/, Međimurec, Omladinac /NSR/, Pušćine, Nedelišće i Dinamo /D/ iz MNS-a, te Bednja, Varteks, Jalžabet, Novi Marof, Podravina, Dubravka Zagorac i Nedeljanec iz NS Varaždina.

Potpisan je i sporazum između Međimurskog i Varaždinskog nogometnog saveza o vođenju Lige za iduće četiri godine, prve godine 2018./19. liga će se i dalje voditi u Međimurskom nogometnom savezu, povjerenik za natjecanje bit će Darko Jambrović, za suđenje Ivan Kozina, disciplinski sudac Zoran Hajdinjak, povjerenik za sigurnost Dražen Posavec, a Komisija za žalbe djelovat će u sastavu: Boris Novak-predsjednik, te Vjekoslav Jaklin i Miroslav Novinščak-članovi.

Također su usvojena izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje, komisije za delegiranje delegata i disciplinskog suca svih Međimurskih liga za proljetni dio sezone 2017./18. te Propozicije natjecanja Međimurskih liga i kup natjecanja za novu natjecateljsku sezonu 2018./19.

Imenovano je i vodstvo natjecanja za novu sezonu: Igor Križarić za povjerenika za natjecanje, Mijo Horvat povjerenika za suđenje, Stjepan Perko za disciplinskog suca, a Komisija za delegiranje delegata djelovat će u sastavu: Darko Jambrović, Željko Bacinger i Stjepan Perko.

Službena sezona počinje turnirom svim prvaka županijskih liga 28./29. srpnja u Draškovcu čiji istoimeni klub ove godine slavi vrijedan i rijedak jubilej – 70 godina uspješnog djelovanja, a prvenstvena sezona počinje u svim Međimurskim ligama 18./19.kolovoza.

U 1.međimurskoj ligi će igrati: Podturen, Spartak, Polet /P/, Trnava, Graničar /K/, Mladost /SM/, Dinamo /P/, Sloboda /S/, Kraljevčan 38, BSK, Centrometal, Bratstvo /J/, Hodošan, Sloga /Š/, Galeb i Jedinstvo /GM/,

2.međimurskoj A: Borac PMP, Vidovčan,Mladost /I/, Omladinac /DS/, Dubravčan, Croatia, Budućnost /P/, Radnički, ČSK, Draškovec, Naprijed, Jadran, Drava /K/, Mladost /D/,Jedinstvo /NSD/ i Borac /DH/,

2.međimurskoj-B: Budućnost /M/, Trnovec, Venera PMP,Pobjeda /GH/, Donji Koncovčak, Hajduk/Vindija /Š/, Sokol, Bratstvo /SV/,Mura, Sloboda /M/,Mali Mihaljevec, Plavi /P/, Šenkovec, Hajduk /B/,Strahoninec i Omladinac /M/,

3.međimurskoj ligi: NŠ Međimurje/Čakovec, Otok, Vučetinec, Napredak, Torpedo, Dinamo /Ž/, Mladost /S/, Bratstvo /P/, Parag, Drava /DM/ , Zasadbreg 77 , Dubrava (Sivica) i Zebanec 1986.

Također je donesena odluka da se od naredne sezone 2018./19. ide u rad s Comet sustavom u prvoj i dvije druge Međimurske lige, a kod mlađih uzrasta i veterana novina će biti leteće izmjene.

Od ostalih pitanja spomenimo da će se u MNS kod nadležnih u HNS-u zalagati i nadamo se uspjeti u tome da se u novoj 2019./20. sezoni formira i krene s natjecanje u 3. hrvatskoj ligi sjever, sadašnja 3. hrvatska liga-istok gdje bi se trebali natjecati međimurski i klubovi Sjeverne regije nije funkcionalna i zanimljiva.

Ide se i u redizajn internetske stranice MNS-a, a Nogometnoj školi Međimurje/Čakovec dodijeljen je iznos od 2000 kuna kao pomoć za organizaciju nedavno održanog turnira djevojčica.

A tijekom cijele sjednice bilo je mnogo lijepih riječi i pohvala oko nastupa naše, hrvatske reprezentacije na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji gdje su naši reprezentativci osvojili naslov svjetskog viceprvaka i svojim nastupom i držanjem proslavili Hrvatsku diljem cijelog svijeta.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar