Međimurski nogometaš Nikola Pokrivač opet bije bitku za život!

Nekad nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač (31), međimurski nogometaš rodom iz Jurovca, koji je igrao za NK Čakovec u mlađim kategorijama, bori se za život!

Nikola Pokrivač nije dobro, piše 24sata.hr. Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtar Karagandija i Slaven Belupa posljednje tri godine živi pravu dramu u najvažnijoj, životnoj utakmici.

U kolovozu 2015. godine obolio je od klasičnog Hodgkinova limfoma, nakon čega je prošao brojne kemoterapije, pa se u dresu Slaven Belupa pokušao vratiti nogometu.

Ova priča ipak nije sretno završila. Pokrivaču se u kolovozu 2016. godine vratila teška bolest, nakon čega je opet morao na kemoterapije, pa i autolognu transplantaciju matičnih stanica, kad je sam sebi donirao stanice.

Hrvatski se nogometaš u siječnju 2017. godine još jednom vratio u Slaven Belupo, no u svibnju je saznao zastrašujuću vijest – neugodna se bolest još jednom vratila.

– Nešto me mučilo i otišao sam k liječniku. Kad su mi rekli dijagnozu, svijet mi se srušio. Za bolest sam saznao slučajno jer sam nekoliko dana prije toga prošao liječnički pregled u Maccabiju, koji nije pokazao ništa – rekao je Pokrivač.

– Moja prva reakcija bila je: ‘Što je sad ovo?’. Praktički nikad nisam imao ni ozljedu, a sad se moram boriti za život!

Životna drama bivšeg reprezentativca Hrvatske tako se nastavlja, Pokrivač je opet u fazi dobivanja kemoterapije te mu je sad potrebna još jedna transplantacija. I to transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja. Kojeg, nažalost, nije uspio pronaći u krugu svoje obitelji, koja se, naravno, testirala prva.

Transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja jedina je preostala opcija liječenja hrvatskog nogometaša, koji se već tri godine bori s teškom bolesti, a jedino pronalaskom podudarnog može se jednom zauvijek riješiti neugodne bolesti.

Nakon Ladića i Jarnija, Pokrivač je posljednji Međimurec u nizu koji je također oblačio dres “Vatrenih”.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE