1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Međimurski četvrtoligaši spremni su za nastavak sezone

Još jedna odgoda termina omogućila je klubovima Četvrte HNL da prije početka prvenstva koje je zakazano za 17. ožujka odigraju jednu ili dvije kontrolne utakmice.

Tako su igrači Međimurca ovaj tjedan imali zakazane dvije kontrolne utakmice, u četvrtak su s 3:1 pobijedili Mladost Komet iz Preloga, a identičnim rezultatom u nedjelju Graničar iz Kotoribe. Prije toga zbog vremenskih nepogoda odigrali su dvije utakmice na umjetnoj travi, u jednoj su pobijedili Varteks 2:1, a drugu su izgubili od slovenske ekipe Črenšovci 4:2.

Poslije ostavke Orehovca trenersku palicu preuzeo je Davor Piškor koji će biti u dvojakoj funkciji, trener- igrač.

– Nije mi to ništa novo jer sam 2012. godine bio u takvoj ulozi u Nedelišću. Vjerujem da ću se dobro snaći jer se poznajem s igračima koji od početka priprema, 21. siječnja, bezpogovorno obavljaju trenažne zadatke. Odaziv na treninge je zadovoljavajući, a igrači koji rade popodnevnu smjenu dobiju program za rad kod kuće – kazao je trener Međimurca.

Iz kluba su otišli Kregar, Jurović i Maričević , a novi igrači su Šprajc, Bešenić, Vesenjak, Vuk i Šmit, dok su se prošli tjedan u klub vratili Japanci Shohei i Kai. Po ovim imenima izgleda da će Međimurec na proljeće biti jači.

– I ja vjerujem da ćemo biti jači, a moramo biti bolje plasirani nego na jesen. Iako malo zaostajemo za vodećim momčadima, možda nas dobar start vine prema vrhu gdje smatram da nam je i mjesto – završio je mladi trener Davor Piškor.

Čakovečka Sloga još ranije je započela pripreme, već 15. siječnja. Trener Blažeka kazao nam je da su to tzv. predpripreme gdje su uglavnom koristili atletsku stazu i teretanu na SRC Mladost. Veći dio priprema, koliko je vrijeme dozvoljavalo, obavili su na svom igralištu, jedan dio na malom terenu s umjetnom travom u Prelogu, a čak jedanaest treninga u Boksačkom klubu Čakovec.

– Moram reći, obzirom da je to za igrače bilo nešto novo, da su dobro prihvatili program rada koji sam napravio u suradnji s vlasnikom BK Čakovec Vanjom Kostelom. Sigurno da nam nedostaje rad s loptom, ali zato vjerujem da su igrači puni snage – rekao je trener Tihomir Blažeka.

U ovom prijelaznom roku klub su napustili Murković, Katančić, Marčec i Bajus. Novi igrači Sloge su Friščić, Bratko, Kovačić i Đuranić sve redom mladi igrači. Sloga na desetom mjestu ima samo šest bodova više od posljednje Plitvice.

– Bez obzira na neke odlaske siguran sam da naš status u ligi nije upitan. Međutim, moramo biti bolji nego jesenas kada smo puno bodova ispustili kod kuće. Moramo već u prvom kolu nastavka, kada dočekujemo Nedeljanec, uzeti bodove i priključiti se sredini tablice. Osim prvenstva, u Kupu želimo otići do finala, ali prvo moramo u četvrtfinalu pobijediti kao domaćin Nedelišće – optimističan je Tihomir Blažeka.

Do sada su igrali samo na Triang turniru kada su se susreli s Podturnom i austrijskim trećeligašem Deutschlandsbergom. Posljednju provjeru prije početka natjecanja imali su ovaj vikend i uvjerljivo su izgubili 5:2 od županijskog ligaša Hodošana.

Pušćine su kao i mnogi drugi klubovi započeli pripreme krajem siječnja, ne znajući da će prvenstvo biti prolongirano zbog vremenskih neprilika. Trener Boris Đorđević obavijestio nas je o igračkim promjenama u klubu. Otišli su Pozder, Marković i Ribić. U klub su došli Božić, Vidrač, Dovečer, Pintarić i možda najzvučnije ime Bojan Cirkvenčić, iako u već poznim nogometnim godinama.

– Mislim da ćemo biti jači nego jesenas, ne samo po novim igračima, već se vraćaju neki igrači, kao napadač Levanić, koji su sanirali povrede. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji i moramo čim prije izbjeći opasnu zonu i nakon toga biti što bolje plasirani – kazao nam je trener Pušćina.

Pripreme uglavnom obavljaju na svom igralištu i maloj dvorani koju su koristili za vježbe snage. Uspjeli su odigrati tri kontrolne utakmice. Pobijedili su kuršanečku Dravu čak 9:1, sa Slobodom iz Varaždina bilo je neriješeno 1:1 ,dok im je Graničar iz Kotoribe nanio poraz 4:2.

Ovaj vikend igrali su utakmicu protiv Nedelišća i izgubili 1:0.

Od međimurskih četvrtoligaša u najtežoj situaciji, barem bodovno, je Sloboda iz Slakovca. Pripreme su počeli 20. siječnja i na samom početku postavili su jasan cilj, zadržati status u Četvrtoj HNL.

Od aktivnog igranja oprostio se iskusni Patrik Hergotić, a osim njega klub su napustili Juretić i Ivanuša. Novi igrači Slobode su Mihael Ter, Filip Vađunec, Luka Marčec i Marcel Novko.

– Sigurno nas očekuje burno proljeće. Na jesen nam je najveća boljka bila efikasnost koja nas je koštala mnogo bodova. Iako smo u obrani solidno igrali, u nastavku prvenstva očekujem da prorade naši napadači i da već u prvom kolu kada nam dolazi konkurent za opstanak ekipa Jalžabeta, pokažemo koliko vrijedimo i na startu uzmemo tri boda – jasan je trener Slobode Milivoj Goricaj.

Ovaj vikend odigrali su dvije kontrolne utakmice sa županijskim ligašima, u subotu su izgubili od Poleta iz Pribislavca 1:0, a u nedjelju od Dinama iz Palovca 5:3.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE