13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mato Kljaić i nadalje predsjednik Međimurskog nogometnog saveza

-Imena mojih najbližih suradnika, tri dopredsjednika, odnosno 12 članova Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza saznat ćete na izbornoj Skupštini koja će se održati 12.prosinca u 18 sati u čakovečkom hotelu Park, kazao nam je dosadašnji, ali i budući predsjednik MNS-a Mato Kljaić.


Naime, 27. studeni, bio je posljednji dan do kada su se mogle predati kandidature za novog predsjednika saveza. Podsjećamo kako prema članku 21. Poslovnika o radu MNS-a, kandidat za predsjednika MNS-a može biti samo zastupnik u Skupštini MNS koji za svoju kandidaturu mora prikupiti najmanje 25 potpisa zastupnika Skupštine. Svaki zastupnik u Skupštini mogao je potpisati kandidaturu samo za jednog kandidata.  Pregledom potpisa, Izborna komisija je utvrdila kako je predana, odnosno  pravovaljana samo jedna kandidatura, i to dosadašnjeg predsjednika Mate Kljajića, sa 74 potpisa zastupnika.

 Ovdje je važno spomenuti kako se s obzirom na pravilnik, ali i broj novo osnovanih udruga i promjene rangova natjecanja uskoro mijenja i broj predstavnika, kao i broj glasova na samoj skupštini. Tako će nova skupština biti sastavljena od 78 predstavnika koji ukupno imaju pravo na 252 glasa. Klubovi koji se natječu u najnižem rangu natjecanja imaju pravo na jednog zastupnika, koji ima pravo na 1 glas (kod seniora to su županijski trećeligaši), županijski drugoligaši imaju pravo na jednog predstavnika koji ima pravo na 2 glasa, prvoligaši po jednog člana koji ima pravo na 4 glasa,četvrtoligaši imaju pravo na člana koji ima 8 glasova, dok NK Međimurje kao hrvatski drugoligaš ima pravo na 32 glasa. Novi članovi sa svojim delegatima bit će NK Zebanec i novo osnovana Udruga delegata.

Na skupštini će biti izabran predsjednik, Izvršni odbor od 12 članova, Nadzorni odbor, predstavit će se plan rada i financijski plan, ali napraviti i osvrt na minulo četverogodišnje razdoblje. – Prema novom Statutu, istaknuo je Kljaić, novi predsjednik sam predlaže svoje suradnike, što je po meni i jedino normalno, jer to su ljudi skojima će surađivati i donositi najvažnije odluke u o razvoju i stanju međimurskog nogometa. Tko su ti novi ili stari suradnici koje će Kljaić predložiti i okupiti u svom timu, međimurska javnost saznat će dakle u srijedu, 12. prosinca nakon 18 sati, za kada je zakazan početak izborne Skupštine Međimurskog nogometnog saveza.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE