7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Loš start Međimurja u nastavku 2. HNL, Solin nadigrao Čakovčane

Drugi dio 2. HNL, Međimurje je otvorilo poraz 0:1 protiv Solina izravnog konkurenta za opstanak na gostovanju. Domaći su zasluženo stigli do pobjede, gol odluke postigao je Ćurić s bijele točke u 58. minuti.

Bio je to nimalo ohrabrujući ulazak u proljetni nastavak, jer su domaći u potpunosti nadigrali našeg predstavnika u drugoligaškom društvom i s tri osvojena boda približili se Međimurju u donjem dijelu tablice na samo bod.

Iako su dobro odradili pripreme i u sklopu istih primjerice svladali Šibenik vodeću momčad 2. HNL, ipak je prva prvenstvena utakmica donijela slabo izdanje čakovečkog kluba.

Solin je počeo utakmicu napadački pa smo prvih deset minuta gledali igru na polovici gostiju. Prvu izgledniju priliku za gol imao je Deni Jurić u desetoj minuti. Ubacio je Čeko s desne strane, a Jurićev udarac glavom obranio je Galoši. U 22. minuti Taraš je zahvatio jedan ubačaj iz kornera prema vratima Međimurja, a lopta se odbila od njegovog suigrača u gol aut.

Drugi dio prvog poluvremena sveo se na borbu po sredini terena sve do 40. minute kada je Pavlinović uhvatio na rubu šesnaesterca loptu u prostor poslanu od Mrkovića. Pavlinović je navukao dva stopera i ostavio loptu za Jurića, koji je pogodio obrambeni blok gostiju.

Prvu priliku u drugom dijelu Solinjani su imali u 51. minuti kada je Jurić iskosa sa 12 metara poslao loptu iz gola.

U 57. minuti Mrković je srušen u kaznenom prostoru, a s bijele točke za bio je Ćurić za vodstvo domaćih od 1:0.

Četiri minute kasnije Pavlinović pada u šesnaesterca, ali sudac mu pokazuje žuti karton zbog stimuliranja. Međimurje je prvi put u drugom dijelu zaprijetilo preko Ikića u 68. minuti, čiji je udarac završio blizu vratnice.

Umjesto očekivanog pritiska Međimurja da stigne barem do boda u završnici utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti domaćeg vratara izvijestio je s utakmice dalmatinski portal.

Međimurju slijedi iduće subote još jedno teško gostovanje kod izravnog protivnika za drugoligaški opstanak u Zagrebu kod Hrvatskog Dragovoljca. Dragovoljac je krenuo s pobjedom na gostovanju u Zadru rezultatom 1:0 i prestigao je na tablici Čakovčane koji su sada u zoni ispadanja na 12. mjestu s 15 osvjenih bodova koliko ima i klub iz Sigeta.

Ostali rezultati: Varaždin – Bijelo Brdo 2:1, Osijek II – Šibenik 1:0, Kustošija – Lučko 0:0, dok danas igraju: Hajduk II – Dugopolje i Dinamo II – Sesvete.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE