Velika pobjeda: Vatreni srušili Dance na Maksimiru za prvo mjesto skupine

Hrvatska reprezentacija večeras je na Maksimiru protiv Danske odigrala peto, ujedno i pretposljednje, kolo Lige nacija te upisala važnu pobjedu 2:1.

Vatreni su debitirali u prvom dresu u kojem će zaigrati na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. U prvom poluvremenu nešto bolji dojam ostavila je naša reprezentacija. Vatreni su bili konkretniji i opasniji na početku, no nisu ni Danci ostali bez svojih prilika pogotovo krajem prve dionice. Od prilika kod Hrvatske treba istaknuti one od Šutala i Gvardiola, a kod Danaca od Maehlea.

Hrvatska je povela početkom drugog dijela, točnije u 49. minuti nakon sretnog odbijanca kojeg je zabio Borna Sosa s vrha šesnaesterca za važno vodstvo Hrvatske. Nedostatak ofanzivnih rješenja kod Danaca dolazio je sve više do izražaja.

Još jedna velika prilika nažalost nije bila realizirana u 58. minuti kada je Ivan Perišić iz slobodnog udarca šutirao ispod živog zida. Treba istaknuti i šansu Kovačića u 70. minuti kada je nakon odličnog solo prodora sa vrha 16 metara pucao iznad gola.

Eriksen je bio koban u 78. minuti kada je punom, unutarnjom nogom odlično pucao za izjednačenje i svoj prvi pogodak u Ligi nacija ove sezone.

Već u 79. minuti Lovro Majer zabija svoj prvi pogodak u Ligi nacija kada niskim preciznim udarcem kroz blok “sprema” loptu u mrežu Danaca.

Utakmica je završila pobjedom 2:1 čime je Hrvatska izborila prvo mjesto skupine.

Doduše, Liga nacija i nije baš omiljeno natjecanje široj javnosti, a Hrvatska je već ranije novo izdanje natjecanja otvorila porazom od Austrije (0:3), potom remizirala protiv Francuske (1:1), pobijedila Dansku (0:1) te potom Francusku (0:1).

U zadnjem kolu Hrvatska gostuje u Austriji 25. rujna, dok će Danska biti domaćin Francuskoj.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE