16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Kadeti Međimurja pobijedili Lučko 2:0 i ušli u četvrtzavršnicu hrvatskog Kupa

Nakon velikog iznenađenja i eliminacije Lokomotive u hrvatskom nogometnom Kupu, kadeti Međimurja u Čakovcu su 6. prosinca ugostili ekipu Lučkog u osmini završnice hrvatskog nogometnog kupa za kadete.

Na pomoćnom terenu SRC Mladosti u prvom poluvremenu mladići iz Lučkog bili su dominantni i imali su nekoliko prigoda za zgoditak. Sve opasnosti pred svojim golom otklanjao je vratar domaćina Tomi Hatlek i na poluvrijeme ekipe odlaze bez zgoditaka.

U drugom dijelu potpuno druga igra domaćina, bili su agresivniji i s više htijenja napadali gol gostiju. Iz takvih nastojanja u 72. minuti dosuđen je slobodni udarac za Međimurje na nekih dvadeset metara. Preciznim udarcem preko živog zida uspješan je bio Mateo Šupljika koji dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Fizički moćni gosti pokušavaju poravnati rezultat, ali obrana Međimurja otklanja sve opasnosti i u jednom od kontranapada golom Domagoja Dežđeka domaćin potvrđuje plasman u daljnje kolo.

Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, u početku smo imali šansu koju smo promašili, gosti su bili agresivni i agilni. Na poluvremenu sam ispromiješao ekipu, napravio sam neke rošade, promijenio sam taktiku. Rekao sam igračima da moramo biti hrabriji, a umjesto dva zadnja vezna stavio sam Šimunića na zadnjeg veznog i s dva ofenzivna vezna pojačao pritisak na gostujuću obranu i mislim da je to promijenilo tijek utakmice – u jednom dahu nam je ispričao trener kadeta Međimurja Neven Bujanić.

Ova talentirana generacija zaslužila je ovaj uspjeh, a imaju sreću da ih vodi mladi talentirani trener Neven Bujanić.

Moramo spomenuti da su osim ovog velikog uspjeha kadeti Međimurja dominantni i u regionalnoj ligi gdje su vodeći, i da mogu kao prvaci ući u Prvu hrvatsku kadetsku ligu. Neki od mladih igrača 2001. godišta već sada poput Šimunića konkuriraju u seniorskoj ekipi, a u pripremnom dijelu na proljeće još neki od igrača trenera Bujanića mogu očekivati poziv da se priključe seniorima.

Autor i foto: Miljenko Dovečer

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE