18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Izbornik Dalić oduševljen viđenim na 3. klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele

S posljednjom podjelom nagrada, medalja i pehara spušten je zastor ne samo na finalni susret, već i na cijelo 3. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele.

Tijekom dva tjedna velika dvorana Nacionalnog gimnastičkog centar Aton u Nedelišću bila je mjesto pravog festivala nogometa, a sve što se događalo u subotu poslijepodne i navečer sumiralo je ono najbolje od sporta, ugođaja i doživljaja. Veliki broj ekipa svih kategorija, zavidna kvaliteta nogometa bez incidenta te brojni gledatelji na tribinama pokazatelj su kako je smjer u kojem su organizatori turnira; Međimurski nogometni savez i Aton krenuli – odličan.

Međimurski klubovi, međimurski nogometaši, umjetna trava i mantinele te naravno, odlična organizacija, formula su za dobar turnir, a točku na stavio je Zlatko Dalić. Dolazak izbornika nogometne reprezentacije na finalnu utakmicu seniora, te iznimno topao doček koji je doživio dokazali su koliko Međimurci vole najsporedniju stvar na svijetu i cijene nacionalnu nogometnu vrstu. U izjavi za medije nakon turnira Dalić nije krio oduševljenje dočekom publike koja ga je pozdravila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom.

– Moram se od srca zahvaliti ljudima na tribinama na fenomenalnom prijemu, zaista sam bio ganut – rekao je izbornik i dodao kako ga je iznenadila cjelokupna atmosfera.

– Prvi put sam ovdje i oduševljen sam svime; dvoranom, terenom, uvjetima za igru, nogometom i navijanjem na tribinama – poručio je.

Dalić nije odbio nijedan zahtjev za intervju, nijednu zamolbu za fotografiranje ili selfie, nijedno rukovanje te time još jednom potvrdio zašto ga hrvatski nogometni puk toliko cijeni i doživljava kao jednog od svojih. Zadovoljni su bili i organizatori.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić izjavio je kako je kvalitetu onog što se radi u Atonu prepoznao Hrvatski nogometni savez koji daje potpunu podršku projektu, a dokaz toga je i dolazak izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića.

– Gospodin Dalić nam je obećao, koliko će to biti moguće, da nam naša najbolja nogometna vrsta i dalje dolazi na pripreme u Sveti Martin na Muri što će sigurno biti dodatan podstrek mnogim mladićima i djevojkama da se bave nogometom. Ulagat ćemo u mlade,ulagat ćemo u škole nogometa u Međimurju, u turnire namijenjene mlađim kategorijama, ali isto tako pratit ćemo ovaj turnir – poručio je Kljajić.

I direktor Atona Stevo Tkalčec smatra da je ovogodišnjim turnirom ljestvica podignuta na još jedan viši nivo.

– Razmišljamo kako da još bolje obogatimo sam turnir, ali i sve oko njega. Jedna od ideja je da se proširimo i na ženske ekipe – najavio je Tkalčec i istaknuo kako pohvale za organizaciju prima sa svih strana; od samih nogometaša, nogometnih djelatnika, klubova, gledatelja, medija i lokalne politike.

Revijalne utakmice koje su igrane finalnog dana, između novinara i gospodarstvenika te međimurskih političara i načelnika slovenskih općina zaokružile su cjelokupnu priču iz Nedelišća.

Najveća vrijednost klupskog prvenstva na mantinele je potvrda, da kada postoji kvalitetan projekt koji ima podršku gospodarstva, medija, lokalne politike i dobrosusjedskih odnosa, stvaramo novu dodanu vrijednost i pokazujemo nešto što se u Međimurje ne viđa baš često – zajedništvo.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE