7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Remi na poluvremenu: Hrvatska u napetoj utakmici protiv Škotske traži pobjedu

U izravnom dvoboju za osminu finala u 3. kolu skupine D Europskog prvenstva, Hrvatska snage odmjerava protiv Škotske u Glasgowu na Hampden Parku.

Nakon prvih 45 minuta rezultat je 1:1.

Od samog početka iznimno jak pritisak Škota nošenih na krilima prisutnih navijača s tribina. Dalić je promijenio taktiku te naše bekove vrlo visoko pozicionirao. Već u 6. minuti opasna prilika Škotske kada je McGinn uputio savršenu loptu, no na sreću Adams ne uspijeva realizirati. U početnom dijelu utakmice Škoti su radili čvrst blok koji Hrvatskoj nije dopuštao da razvije opasnu igru sve do 17. minute.

Vlašić zabio i prekinuo dominaciju Škotske

Nakon odličnog ubačaja Juranovića s lijeva strane prema Perišiću u 17. minuti, lopta se odbija do Vlašića koji s deset metara pogađa donji kut gola i dovodi Hrvatsku u vodstvo!

Ponovno opasna prilika u 22. minuti kada je Modrić uputio pravu „bombu“ koja odlazi tik iznad grede.

Opasno je bilo narednih nekoliko minuta u našem šesnaestercu. Nakon što je Perišić spasio situaciju, Modrić lošim potezom gubi loptu koja završava kod McGinna na nekih 10 metara udaljenosti od gola. Srećom, Livaković odličnom intervencijom spašava izjednačenje.

Solidan udarac u 38. minuti, nešto preko gola, uputio je i Juranović. Obje momčadi su od 1. minute bile maksimalno agresivne i tražile pogodak.

Hladan tuš u 42. minuti

U nekoliko navrata Hrvatska nije uspjela izbaciti loptu što dalje od svojeg gola pa je pritisak Škotske urodio plodom u 42. minuti kada je McGregor nešto izvan šesnaesterca potegnuo neobranjivo za Livakovića.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 1:1.

Prolaz jedino uz pobjedu

Obje reprezentacije ušle su u susret s jednim bodom. Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Engleske (1:0), dok je u drugom kolu upisala remi protiv Češke (1:1). Škotska je do sada upisala poraz od Češke (0:2) i remi protiv Engleske (0:0).

Nakon dvije slabe predstave protiv Engleske i Češke, Hrvatskoj je protiv Škotske potrebna pobjeda odnosno sva tri boda kako bi mogla proći skupinu.

Hrvatska može biti i druga ako pobijedi s većom gol razlikom, no tada je potrebna i pomoć Engleske protiv Češke. U slučaju remija ispadaju i Hrvatska i Škotska.

Engleska trenutno vodi rezultatom 0:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE