Hrvatska gubi na poluvremenu: Lovren skrivio penal, pa nam Česi zabili s bijele točke

Prve bodove na Euru 2020. Hrvatska od 18:00 protiv Češke u skupini D traži u Glasgowu. Nakon poraza od Engleske (1:0) u 1. kolu, Hrvatska traži pobjedu u zasad najvažnijoj utakmici Europskog prvenstva.

>>Anketa: Hoće li Hrvatska pobijediti Češku u borbi za osminu finala?<<

Na početku susreta Češka je krenula opasnije i pritisnula Hrvatsku, prilikama iz igre i iz prekida. Posebno opasni su bili prilikom izlaska iz bloka odnosno kada su kretali naprijed s 5 ili 6 igrača.

Hrvatska nije mogla spustiti loptu na zemlju niti kombinatorikom razigrati sredinu i napadače. Nakon početnog pritiska, Hrvatska je djelomično uspjela smiriti i stabilizirati svoju igru, no Česi su i dalje dominirali.

U 22. minuti češki stoper loše vraća loptu vrataru Vacliku, agresivni Rebić u sprintu pritišće češku cijelu zadnju liniju pa Vaclik ispucava loptu Rebiću u rebra, no lopta je završila blizu gola.

Dvije minute nakon toga, Modrić iz kornera dodaje Brekalu koji mu vraća te Modrić proigrava Perišića koji je isprobao šut, no ravno u vratara Vaclika. Solidan, no nedovoljno dobar pokušaj.

U nastavku je splasnuo češki pritisak, a lopta je sve češće bila u našim nogama, ali bez konkretnog učinka.

Jedanaesterac za Češku

Nakon zračnog duela s Dejanom Lovrenom u kaznenom prostoru Hrvatske u 33. minuti, na travi je ostao krvav ležati Patrik Schick zbog zadobivenog udarca u glavu. VAR i sudac Cerro Grande dosudili su jedanaesterac za Češku kojeg je realizirao Patrik Schick. Češka je povela rezultatom 1:0.

Sjajnu šansu za izjednačenje propustio je Rebić u 39. minuti kada je sam išao na vratara Vaclika. No, sa 6-7 metara loptu šalje loptu daleko preko gola.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 1:0 za Češku. U nastavku Hrvatska mora pokazati bolju i konkretniju igru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE