16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Četvrta HNL: Vodeći trojac uzeo po tri boda, Polet ima bod prednosti pred Nedelišćem i Bednjom

U borbi za naslov prvaka Polet i Bednja bez problema su svladali svoje protivnike, dok se Nedelišće provuklo u Slakovcu i poslalo Slobodu u niži rang.

Obzirom da je iz Treće HNL Istok ispao Varteks, u posljednjem kolu odlučit će se tko će uz Slakovčane i Plitvicu napustiti Četvrtu HNL. Kako zbog Varteksa iz lige ispadaju tri kluba, između Zelengaja, Sloge i Jalžabeta odlučit će se u 30. kolu tko se još vraća u županijsku ligu.

Sloga koja je u posljednja dva kola bila domaćin favoritima za naslov prvaka, Bednji i Poletu, s dva poraza upravo se dovela u takvu situaciju i u zadnjem kolu za opstanak mora pobijediti u Novom Marofu.

Vodeći Polet kao favorit došao je u Čakovec Slogi koja je već u 2. minuti povela golom Fučka. Ali to je bilo sve od Čakovčana jer branitelj naslov i lider prvenstva već u prvom poluvremenu preokreće rezultat. Na 1:1 poravnao je Herceg u 19. minuti iz kaznenog udarca, a u vodstvo ih dovodi Goričanec u 26. minuti. U drugom dijelu Barat i Čurin potvrđuju uvjerljivu pobjedu Poleta 1:4.

Istim rezultatom kod kuće je Bednja bila bolja od Novog Marofa i ostala na bod do lidera prije posljednjeg kola. Pred 300 gledatelja dva gola postigao je Ivančić, a po jedan Marić i Brlek, dok je za goste uspješan bio Spajić.

U Slakovcu još jedan od kandidata za naslov prvaka pomučio se da dođe do tri boda i ostane u trci s Poletom. Danijel Mesarić donio je Nedelišću minimalnu pobjedu zgoditkom u 58. minuti i Slakovčane zabetonirao na posljednjem mjestu koje ih vodi u niži rang.

Plitvica je domaćom pobjedom 2:1 protiv Pušćina izbjegla posljednje mjesto, ali ne i selidbu u županijsku ligu.

Zelengaj koji strijepi nad svojom sudbinom kod kuće je pobijedio Nedeljanec 4:3 i u zadnjem kolu dovoljan mu je bod da osigura opstanak. Osim njih i Sloge, treći klub kojem prijeti ispadanje je Jalžabet, ali u posljednjem kolu igra kod kuće protiv Plitvice i pobjedom se može spasiti. U ovom kolu bili su sudionik utakmice u kojoj je palo čak 11 golova. U utakmici u Dunjkovec – Pretetincu gubili su 6:2, ali su na kraju uspjeli izvući častan poraz od 6:5.

U ostale dvije utakmice igralo se za prestiž, a u međimurskom derbiju Rudar je dva puta stizao vodstvo gostiju iz Domašinca i na kraju odnio pobjedu 4:2.

Podravina je u susretu protiv tradicionalno neugodnih Preložana ovaj puta bila puno bolja i uvjerljivo dobila 5:2.

ČETVRTA HNL ČK – VŽ, 29. KOLO:

Sloga – Polet 1:4, Bednja – Novi Marof 4:1, Zelengaj – Nedeljanec 4:3, Rudar – Dinamo 4:2,
Sloboda – Nedelišće 0:1, Plitvica – Pušćine 2:1, Međimurec – Jalžabet 6:5, Podravina – Mladost Komet 5:2.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE