5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Četvrta HNL: Priločanci Plitvici utrpali šest komada

U prve tri subotnje utakmice prvoga kola Četvrte HNL Čakovec-Varaždin nije bilo iznenađenja. Domaćini su bili bolji i bez većih problema došli do prvih bodova.

U Nedelišću po tmurnom vremenu okupilo se oko 250 gledatelja na utakmici protiv Zelengaja. Prvu priliku na utakmici imali su gosti kada se u 11. minuti Vilim Horvat sjurio prema golu Nedelišća, ali je pucao ravno u vratara Kocijana. Nakon toga Nedelišće preuzima inicijativu i u 26. minuti dolazi u vodstvo 1:0 golom Nemeta.

U drugom dijelu ulaskom Filipovića na sredinu terena Nedelišće ima potpunu kontrolu utakmice, a šanse su se redale jedna za drugom. Prednost domaćinu od 2:0 u 68. minuti donosi novopristigli igrač u redovima domaćina Nenad Vibovec.

Za veliko vodstvo 3:0 pobrinuo se Nino Vizinger koji glavom u 75. minuti posprema loptu u mrežu. Gosti prijete u posljednjih desetak minuta. U 81. minuti pogađaju stativu, a u 83. smanjuju zaostatak na 3:1 prekrasnim lobom Matije Soldateka.

U 88. minuti isključen je domaći igrač Međumurec nakon grubog starta s leđa, a nakon toga gosti iz Kučana Donjeg imaju još dvije prilike za poravnanje, ali ih ne koriste. Sve u svemu, više nego zaslužena pobjeda Nedelišća nad solidnim Zelengajem.

U Ludbregu oko 200 gledatelja vidjelo je prvu pobjedu Podravine Protiv Međimurca iz Dunjkovec-Pretetinca. Gosti koji su najavili borbu za sam vrh došli su bez nekolicine standardnih igrača i nisu se mogli nositi s domaćinom. Iako je u početnom dijelu igra bila ravnopravna, nešto aktivniji domaćin dolazi u vodstvo u 30. minuti. Vladimir Mesec odlučio se na udarac i prekrasnim eurogolom s preko 25 metara dovodi svoju momčad u vodstvo 1:0.

U drugom poluvremenu bolju igru Podravine okrunio je u 52. minuti Međimorec i doveo svoju ekipu u vodstvo 2:0, što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom.

Najviše golova u trećoj subotnjoj utakmici vidjelo je stotinjak gledatelja u Prelogu. Domaća Mladost-Komet već je u prvom poluvremenu imala veliku prednost 4:0. Gol gostiju, Plitvice iz Gojanca, načeo je u 10. minuti Tino Hladnik, a u 16. minuti već je 2:0 golom Davora Balenta. Do kraja poluvremena još jednom obojica strijelaca postižu gol, Bađari u 41., a Hladnik u 44. minuti.

U drugom dijelu dominacija Mladosti se nastavlja i već u 48. mladi Radiković povisuje na 5:0. Visokih 6:0 djelo je Halića. Gosti uspijevaju u 67. minuti postići počasni gol preko Tkalčeca. Visokom 6:1 pobjedom Priločanci su na najbolji način otvorili novu sezonu, a najzadovoljniji je svakako trener Grega Bunc koji nam je rekao da se ne smiju dovesti u situaciju iz prošle sezone kad su strepili od ispadanja, nego voditi borbu za gornji dio ljestvice, gdje smatra da im je mjesto.

REZULTATI, SUBOTA, 19. KOLOVOZA, 1. KOLO:

Nedelišće – Zelengaj 3:1, Podravina – Međimurec 2:0, Mladost Komet – Plitvica 6:1.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE