5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Četvrta HNL: Peto kolo obilježit će derbi Dinama i Poleta

Ovaj vikend nastavlja se prvenstvo Četvrte HNL Čakovec – Varaždin utakmicama petoga kola, s time da su u subotu na rasporedu tri, a u nedjelju ostalih pet utakmica.

Od subotnjih dvoboja najlakši posao trebalo bi imati Nedelišće koje ugošćuje ošamućeni Nedeljanec. Iako Nedeljanec ima dobru ekipu, momčad bivšeg trenera Nedelišća Damira Maretića loše je startala i ima samo jedan bod. Teško da mogu nešto učiniti protiv zahuktalog domaćina.

Zanimljiva utakmica očekuje se u Prelogu gdje je Mladost Komet domaćin Bednji iz Beletinca. Gosti koji igraju ofenzivni nogomet, u prošlom kolu ostvarili su prvu pobjedu koju će sada pokušati potvrditi u Prelogu. S druge strane, ekipa Gregora Bunca dosta oscilira u tijeku igre, ali ofenzivom na domaćem terenu jurit će tri dragocjena boda.

U trećoj subotnjoj utakmici u Ludbregu stabilna Podravina marljivo skuplja bodove i tik je uz vodeće klubove. Iako im u goste dolazi dobra ekipa Zelengaja, Sakač, Valjak i društvo poručuju da bodovi ostaju kod kuće.

U nedjeljnom programu vjerojatno će se najveći broj gledatelja okupiti na međimurskom derbiju u Domašincu. Iznenađenje prvenstva, domaći Dinamo, kojeg vodi mladi trener Nikola Goričanec, predvođen najboljim igračem i strijelcem, iskusnim Stjepanom Krznarom pokušati će uzeti bod(ove) lideru Poletu. Sigurno da imaju podlogu za to, dok Polet koji ima iskusnu, provjerenu ekipu predvođenu najboljim strijelcem lige Medvedom također želi ostati neporažen.

U drugom međimurskom derbiju domaći Međimurec dočekuje pred svojim brojnim navijačima ekipu Rudara i priželjkuje revanš. Nakon teškog poraza u županijskom kupu od 4:0 u Murskom Središću, igrači trenera Željka Orehovca vjeruju da imaju snage i sposobnosti uzvratiti za poraz dobroj ekipi Rudara koja pod palicom Antona Srše uspješno korača u prvenstvu i u kupu.

Vjerujemo da će gledatelji doći na svoje u jednoj čvrstoj, ali otvorenoj utakmici.

Pušćine s novim trenerom Slavkom Đorđevićem pokušat će uhvatiti drugom pobjedom priključak prema sredini tablice. U goste im dolazi Novi Marof koji im neće biti laki zalogaj i samo velikim trudom mogu do pobjede.

Sloga odlazi na noge Jalžabetu bez kartoniranog Cabana, pouzdanog stopera i s osvojenim bodom bili bi prezadovoljni. U momčad se vraća iskusni napadač Fučko koji će zajedno s Baksom ugrožavati gol domaćina, koji pak vjeruje da će na krilima mladog Marića doći do nove domaće pobjede.

Sloboda iz Slakovca dobro je započela ovu sezonu i očekuje dobar rezultat protiv fenjeraša u Gojancu. Njihov domaćin Plitvica zasada nema niti jedan bod i iskusni igrači Slobode trebali bi se vratiti kući barem s bodom.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC – VARAŽIDN, 5. KOLO:

Subota, 16. rujna, 16.30: Nedelišće – Nedeljanec, Mladost Komet – Bednja, Podravina – Zelengaj.

Nedjelja, 17. rujna, 16.30: Dinamo – Polet, Pušćine – Novi Marof, Jalžabet – Sloga, Međimurec – Rudar, Plitvica – Sloboda.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE