15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Četvrta HNL Čakovec-Varaždin: Subota ispunjena međimurskim derbijima

U drugom kolu Četvrte HNL Čakovec-Varaždin po četiri utakmice na rasporedu su u subotu i u nedjelju.

U subotnjem programu u tri međusobna ogleda sastaju se međimurski klubovi.

Svakako najzanimljivija utakmica igra se u Svetom Martinu na Muri u kojoj Polet dočekuje Međimurec iz Dunjkovca Pretetinca. Kako nam je rekao trener-igrač domaće ekipe Stevica Žganec, Polet uvijek ide na pobjedu, tako i ovaj put. Iako igraju bez ozlijeđenih Sakača, Ćurina, Cvjetkovića i Karlovčeca, trener Žganec kaže da imaju široku klupu i igrače koji mogu nadomjestiti ozlijeđene. S druge strane, ni Međimurec još nije kompletan. Osim Vabeca, koji ima problem s petom, treneru Orehovcu nisu na raspolaganju još Deglin i Jurović. Unatoč tome, idu u Sveti Martin pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

U Slakovcu se sastaju Sloboda i Mladost Komet iz Preloga. Momčad Slobode možda je iznenadila u prvom kolu osvojenim bodom u Jalžabetu, ali samo one koji nisu bili na utakmici. Protiv ove godine jače Mladosti pokušat će u otvorenoj utakmici doći do tri boda. Mladi trener gostiju Gregor Bunc obavijestio nas je da su jači za još jednog igrača, mladog vratara Petra Božeka koji je došao iz Slavena Belupa. Inače ima mladu ekipu s nekolicinom provjerenih igrača i kaže da se idu u Slakovec nadigravati i po mogućnosti izvući povoljan rezultat.

U trećem subotnjem ogledu međimurskih ekipa u Čakovcu Sloga dočekuje novaka u ligi Dinamo iz Domašinca. U redovima Sloge nema nekih većih problema što se tiče ozljeda, osim Kolara i Sečana koji su već duže van stroja. Trener Blažeka smatra da su oni favoriti i tako će se i postaviti. Najviše se boji najboljeg igrača i strijelca u redovima Dinama Stjepana Krznara i njemu će posvetiti posebnu pažnju. S druge strane, dobar start Domašinčanima daje nadu da se iz Čakovca mogu vratiti neporaženi.

Pušćine odlaze na teško gostovanje u Kučan Donji. Zelengaj je apsolutni favorit u ovoj utakmici i igrači trenera Pušćina Dejana Cara morat će uložiti puno truda ako se žele vratiti barem s bodom.

U Murskom Središću Rudar je domaćin Jalžabetu. Domaći igrači osokoljeni gostujućom pobjedom u Pušćinama pred svojim navijačima “lapornikima” očekuju nova tri boda. Iako im je otišao dugogodišnji najbolji strijelac Dario Šoltić, to se u prvoj utakmici nije primjetilo. Njegovi bivši suigrači većim htijenjem i borbenošću nadoknađuju njegov izostanak i poručuju da u nedjelju slijedi nova pobjeda.

Nedelišće odlazi u Beletinec. Igrači trenera Šenjija dobro su krenuli u novu sezonu. Nakon sigurne pobjede u prvom kolu protiv Zelengaja, u srijedu su u utakmici pretkola Hrvatskog nogometnog kupa izbacili Stražu u Humu na Sutli, u produžecima rezultatom 3:1. Tako su se plasirali u završnicu među 32 ekipe gdje će vjerojatno u rujnu biti domaćini Interu iz Zaprešića.

Osokoljeni ovim pobjedama odlaze u goste novaku u ligi Bednji u Beletinec koja će ima na svom malom i uskom igralištu biti sigurno neugodan protivnik.

U preostale dvije nedjeljne utakmice sastaju se međusobno momčadi iz Varaždinske županije.

U Gojancu, Plitvica koja je u prošlom kolu teško stradala u Prelogu (6:1) pokušat će se iskupiti pred domaćim navijačima. Sve samo ne lako bit će protiv odličnog gosta ludbreške Podravine.

Novi Marof ponovo je domaćin. Ovaj put na noge im dolazi stari poznanik Nedeljanec, s kojim su se ove godine i dvaput sastali u županijskom kupu, uz jednu pobjedu i poraz. Nakon domaćeg poraza od prošlogodišnjeg prvaka Poleta, igrači trenera Zlatka Kanešića imat će puno puno posla protiv grogiranog Nedeljanca, koji je u pet dana pretrpio dva poraza (u Hrvatskom kupu od Straže i u prvenstvu kod kuće od Sloge) i pokušat će ostati neporaženi u Novom Marofu.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC-VARAŽDIN, 2. KOLO:

Subota, 26. kolovoza, 17.30: Sloga – Dinamo, Polet – Međimurec, Zelengaj – Pušćine, Sloboda – Mladost Komet.

Nedjelja, 27. kolovoza, 17.30: Rudar – Jalžabet, Bednja – Nedelišće, Plitvica – Podravina, Novi Marof – Nedeljanec.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE