4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

NOGOMET: 1. HNL  se nastavlja, a Druga, Treća i ostale niže lige ne

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19. 
Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. travnja 2020. te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja. Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

IO će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

 HNS je odlučio kako iz liga koje su prekinute nitko neće ispasti, dok će svim klubovima koje se nalaze na pozicijama koje su takvu mogućnost osiguravale uoči početka sezone omogućiti priliku za ulazak u više rang.  

Tako se Natjecanje 2.HNL neće  nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom. Iz Druge HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL bit će određeni naknadno.

Natjecanje Treće HNL također se neće  nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim. Iz pojedine skupine Treće HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Treće HNL biti će određeni naknadno.

Puno bolje bi bilo da su čelnici HNS-a u ovom slučaju imali iste kriterije za prva dva nogometna razreda, jer kad pogledamo sve nogometne rangove u Hrvatskoj, možemo reći kako su drugoligaši najbolje prošli u svim ovim odlukama koje je HNS donio.Prema tome HNS je trebao imati isti kriterij, jer ako se igra Prva, trebala se igrati  i Druga liga. Ako nitko ne ispada iz 2.HNL, onda nitko ne bi trebao ispasti  iz 1.HNL. Ne krije li se iza svega samo strah za očuvanje drugoligaškog statusa koji bi klubovi mogli izgubiti da se nastavilo igrati, dok ovako te prijetnje nema?

Sve u svemu naše Međimurje čeka nova drugoligaška sezona ovaj puta ne sa 16 nego sa 18 klubova i biti će sigurno zahtjevnija zbog većeg broja utakmica kao i zbog toga što će vjerojatno ispasti veći broj klubova. (Miljenko Dovečer)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE