4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Noah Lukovnjak: Nogomet počeo trenirati po uzoru na djeda

Mladi Čakovčanin Noah Lukovnjak u Nogometnu školu Međimurje – Čakovec učlanio se sa sedam godina, 2009. godine kada je i sama škola bila u početnom razvoju. U početku je sve to bilo rekreativno, samo da se bavi nekim sportom, no s 10 godina kod njega se dogodila prekretnica.

Noah je i dan danas član Nogometne škole Međimurje – Čakovec, a u svakoj kategoriji bio je jedan od ponajboljih igrača. Na njegovu adresu stizali su pozivi raznih nogometnih klubova, no zbog obrazovanja i svojih suigrača nije htio napustiti poznatu sredinu.

Kroz omladinski pogon treniralo ga je mnogo trenera, a zahvale za njegov razvoj upućuje Marinku Horvatu, Stanislavu Posavcu, Nevenu Bujaniću, Damiru Lepenu, Mariju Šariću i Gordanu Goliku, trenerima koji su zaslužni za njegov nogometni razvoj.

U mlađim kategorijama većinom je igrao zadnjeg ili prednjeg veznog, a kasnije i krilnog napadača, ali priznaje kako se najbolje snalazi na poziciji prednjeg veznog. Najveća vrlina mu je što može igrati više pozicija, a krase ga upornost i ustrajnost, kako u nogometu, tako i u školskim obavezama. Kao kadet išao je sa seniorima na gostovanje u Dugopolje što je za njega tada bilo super iskustvo. Također, u ljeti 2019. i sada u zimskim pripremama odigrao je nekoliko prijateljskih utakmica za seniorsku momčad.

Motivaciju pronalazi u pokojnom djedu koji je također bio nogometaš, a Noah se može pohvaliti i završenom glazbenom školom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE