NK Pušćine službeno odustalo od svih natjecanja sa seniorskom ekipom

Nakon najboljeg rezultata u svojoj povijesti i osvajanja 4. mjesta u 4. HNL Čakovec-Varaždin, teška situacija u NK Pušćine koja je kulminirala odlukom klupskog vodstva da odustaje od daljnjeg igranja seniorske ekipe, ali ne samo u toj ligi, već i u okviru međimurskih nogometnih liga potvrdili su nam iz Međimurskog nogometnog saveza.

– Danas, u četvrtak ujutro, od predstavnika NK Pušćine dobili smo službenu odluku da odustaju od natjecanja sa seniorskom ekipom ne samo u 4. HNL, nego i u bilo kojem županijskom rangu natjecanja, te da će se nastaviti natjecati samo s mlađim uzrastima, kazao je tajnik Darko Jambrović.

Ovaj najteži potez, povučen je vjerojatno i zbog situacije oko predsjednika kluba Damira Posavca, klupske alfe i omege proteklih godinama unatrag, koji je zaradio dvogodišnju suspenziju iz nogometa nakon incidenta sa sucima i policijom za vrijeme i nakon utakmice s Poletom (SMnM).

Tako je ovog ljeta uslijedio pravi egzodus igrača iz redova NK Pušćine gdje su većinom igrali nogometaši iz varaždinskog kraja i imali odlične financijske uvjete.

Klub je tako napustila praktički cijela ekipa i naposljetku trener Rade Herceg, te je uprava kluba donijela odluku da se odustaje od daljnjeg natjecanja o čemu su također dali obavijest i na svojoj Facebook stranici u kojoj piše:

“Obavještavamo da je izvršni odbor nogometnog kluba donio tešku odluku o odustajanju od daljnjeg natjecanja u 4. nogometnoj ligi u seniorskoj kategoriji. Takva odluka donesena je prije svega poradi činjenice da se s postojećim kadrom igrača i igračima koji su bili spremni pristupiti klubu ne bi mogli uspješno natjecati, niti zadovoljiti svoje simpatizere i publiku. Zahvaljujemo svim igračima, a osobito onima koji su ostali s nama do kraja prije donošenja zajedničke odluke.

Svim igračima s kojima smo ostvarili dosadašnje povijesne rezultate kluba i igrali zapaženu ulogu u natjecanju zahvaljujemo na angažiranosti i suradnji te im želimo sportske uspjehe i u novim sredinama.Klub se u budućem radu okreće mladima kao temeljnoj vrijednosti kluba te nastavku uspješnog djelovanja škole nogometa koja postiže zapažene rezultate.

Najviše raduje činjenica kako bez obzira na trenutnu situaciju među igračima poniklim u našem klubu postoji veliki interes da se ponovo okupimo te da nastavimo s natjecanjima i u nižem rangu natjecanja. Navedeno će pored rada s mladima biti glavni cilj djelovanja kluba u nadolazećem razdoblju.”

Za otvoreno “međimursko” mjesto u 4. HNL zainteresirana je Mladost iz Svete Marije, ali i Polet iz Pribislavca. Mladost ima pravo prednosti, ali nekih problema oko terena (spominje se dužina igrališta za ovaj rang natjecanja, zbog čega se već razvila živa diskusija na društvenim mrežama), tako da je upitno hoće li dobiti “zeleno svjetlo” za igranje kod kuće, ali oni mogu prijaviti i neko drugo igralište primjerice u Čukovcu, ako to zaista bude potrebno.

Što se tiče međimurskih liga, u slučaju da se otvori mjesto u 1. županijskoj ligi, što je vrlo izgledno, igrati će se kvalifikacijska utakmica između Naprijeda i Strahoninca.

Automatski se otvara nakon toga i još jedno mjesto u jednoj od skupina 2. lige, a kako doznajemo od MNS-a za drugoligaško drutšvo konkurira ako je zainteresirano Bratstvo iz Preseke.

Tu je moguća i nova zavrzlama s obzirom da skupina B već broji 17 klubova, ali o tom potom, najprije se treba rasplesti sve oko popunjavanja 4. HNL, pa će onda slijediti odluke MNS-a što i kako dalje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE