13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

NK Podturen: Sudac Bubek je naše igrače za vrijeme utakmice nazivao ‘penzionerom’, ‘balavcem’…

Nakon incidenta koji se dogodio poslije utakmice 9. kola I. međimurske nogometne lige između Podturna i Centrometala, gdje je nakon utakmice fizički napadnuti sudac Dario Bubek, na svojoj Facebook stranici priopćenje za javnost dao je Izvršni odbor NK Podturen.

Po svemu sudeći PU međimurska već je podnijela prekršajnu prijavu zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice u Podturnu, dok će kazna koju će izreći Međimurski nogometni savez kao što nam je rečeno biti poznata u srijedu.

Inače, u objavi putem Facebooka NK Podturen naglašava se nekoliko puta da priopćenje nisu izdali kako bi opravdali incident, jer ne opravdavaju nikakvo nasilje na terenima, ali pitaju se “Zbog koga se igra nogomet”, jer smatraju da je sudac Dario Bubek uz sudačke odluke koje su bile na štetu domaćina, svojim neprimjerenim ponašanjem na terenu, verbalnim provociranjem domaćih igrača, te publike, kao i domaćeg Povjerenika za sigurnosti nakon utakmice, praktički sam zazvao incident koje se dogodio, a da će na kraju bez obzira na sve prethodno što se događalo samo NK Podturen snositi posljedice. I to nakon što su reaktivirali ugašeni klub, te predanim volonterskim radom vratili nogomet u to mjesto.

Tako NK Podturen navodi između ostaloga:

– “u 46. min. ulazi naš igrač (koji i nije u „cvijetu mladosti“), te odmah počinje vrijeđanje i omalovažavanje istog od strane suca: „ovo nisu veterani“, „idi u penziju“, nakon odgovora našeg igrača sucu da se smiri isti mu pokazuje žuti kartom???”

– u 70. min. napravljen je oštar prekršaj nad našim mladim igračem od strane gostujućeg igrača koji biva sankcioniran žutim kartonom, nakon toga naš igrač se obraća sucu: „gospon sudac glejte kaj mi je napravil“, a on mu odgovara „balavec jaden kaj bi štel igraj dalje ili bom ti dal žutoga kartona“ ( tu se radi o mladom igraču koji je tek nedavno napunio 18 godina i nije korektno da se prema mladim igračima tako ophodi).

Uz ovo IO NK Podturen navodi da je to samo dio neprimjerene konverzacije koje je tijekom utakmice sudac Bubek vodio s njihovim igračima u kojima ih je uglavnom omalovažao, a nakon povratnih reakcija igrača kažnjavao sa žutim, a na kraju i s crvenim kartonom koji je dodijelio “penzioneru”.

Nakon svega toga iz NK Podturna ističu da su učinili sve da zaštite suca Bubeka usprkos tome što je s provokacijama, ali ovog puta prema domaćim navijačima nastavio nakon utakmice. Oni navode:

“Nakon sveg navedenog isprovocirani navijači nakon odsviranog kraja ulaze u teren, redarska služba i domaći igrači brane suca i pokušava ga sprovesti do svlačionice. Svaki sudac nakon ovakvog suđenja bi možda svirao kraj utakmice na sredini ili bliže izlazu iz igrališta, ali on to radi na suprotnoj strani od izlaza iz igrališta što puno govori o njegovim namjerama.
Isti provocira navijače držeći se za međunožje, plazeći jezik, te provocira riječima „ajde udrite me, čekam vas“, stoji između ostaloga u njihovom priopćenju.

Cijelo priopćenje NK Podturen možete pročitati OVDJE.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE