5.6 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nikola Grahovac na pripremama seniorske reprezentacije

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat okupio je u Zagrebu izabranu vrstu i počeo pripreme za Europsko prvenstvo kojemu su domaćini Mađarska i Slovačka 13. – 30. siječnja 2022. godine. S osnovnog popisa igrača za prvu fazu priprema objavljenog prije dvadesetak dana, ovo okupljanje će propustiti Kristian Pilipović koji ima koronu. Stoga je umjesto njega reprezentaciji priključen Dominik Kuzmanović. Jedan dan na okupljanje kasni Veron Načinović koji je tijekom vikenda igrao Liga kup Francuske.

U prvoj fazi priprema bit će i nama poznato lice, Nikola Grahovac, rodom iz Čehovca. Grahovac igra na poziciji pivota, a za Zagreb je u ovoj sezoni upisao nastupe u tri različita natjecanja. U krugu reprezentacije je već dvije godine, a još uvijek nema nastup na velikom seniorskom natjecanju.

Reprezentacija će sljedeća tri dana boraviti u Zagrebu, redovito se testirati i trenirati u dvorani Kutija šibica. Usput će obaviti i brojne medijske obveze prema partnerima i  sponzorima Hrvatskog rukometnog saveza kako bi se u drugoj i trećoj fazi priprema mogli u potpunosti posvetiti treninzima.

Drugi krug priprema reprezentacija će obaviti od 26. do 29. prosinca u Poreču. Na kraju tog kruga, 29. prosinca u 18.00 sati, u Celju će odigrati prijateljski susret protiv Slovenije.

Reprezentacija će tek u trećoj fazi priprema, koja počinje na Novu godinu, biti kompletna jer će se tada priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj ligi.

Kao što je poznato, Hrvatska je prilikom ždrijeba Europskog prvenstva dobila izrazito jaku skupinu. Prvenstvo otvara 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza. Dva dana kasnije, u istom terminu, igraju protiv Srbije. Treći suparnik je Ukrajina s kojom se igra 17. siječnja u 18.00 sati. Sve utakmice prvoga kruga Hrvatska igra u novoj Pick Areni u Szegedu koja može primiti 8000 tisuća navijača.   

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,206FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE