3.7 C
Čakovec
Srijeda, 17 travnja, 2024

Naša tenisačica Antonia Ružić izborila prvo veliko ITF juniorsko finale

16-godišnja međimurska tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice izborila je prvo ITF juniorsko finale u karijeri u mađarskom Szekesfervaru, svladavši u polufinalu Talijanku Beatrice Ricci brzopotezno u dva seta 6:1, 6:4.

Plasmanom u finale Tonka se izborila za 95 bodova za ITF juniorsku listu najboljih tenisačica svijeta, a ima priliku da pobjedom na turniru, ta brojka bude još puno veća, ogromnih 160 bodova. Bilo kako bilo slijedi veliki skok na ljestvici najboljih juniorki svijeta.

Osim odličnog rezultata na ITF Pro Touru u Tučepima, gdje je ove godine izborila prve ITF seniorske bodove, ovo je najveći uspjeh u njezinoj juniorskoj karijeri. S obzirom da uskoro završava borba za ovogodišnji Masters najboljih juniorki svijeta koji se igra u Kini, Ružić ako ovako nastavi, mogla bi u novoj sezoni koja starta uskoro, a pravo za igranje imati će tenisačice 2002. godine i mlađe (ona je 2003. godište) konkurirati za Top 20 juniorki svijeta.

No, ostaje za vidjeti kakav će biti plan njezinog tima, a sada najprije slijedi finale ovog jakog turnira koje se igra u subotu protiv odlične 15-godišnje Čehinje Linde Noskove koja je ove godine već osvojila sličan turnir, a i ovdje igra odlično, jer je između ostaloga na putu do finala bila uvjerljivo bolja od 1. nositeljice Slovenke Lovrić.

Navijamo za slavlje naše Tonke!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,195FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

DJ Nebraska

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up