Naš golgeter Dario Vizinger mijenja izraelskog Weissmana u WAC-u nakon njegovog potpisa za Valladolid!?

Kao što su Međimurske novine već donijele početkom prošlog tjedna, AC Wolfsberger tj. WAC, posljednjih nekoliko sezona ponajbolji austrijski klub najbolje Bundeslige koji će ove sezone igrati Europa ligu, intezivno radi na dolasku međimurskog napadača Daria Vizingera, rodom iz Nedelišća.

Priča se iza kulisa i dalje “kotrlja” i kako je  u nedjelju kazao predsjednik WAC-a Dietmar Riegler za austrijske medije njegov klub je jako zainteresiran za dolazak Vizingera, trenutno najskupljeg međimurskog nogometaša prema Transfermarktu, najboljeg strijelca i napadača slovenskog prvaka Celja.

Sve oko ovog mogućeg transfera za sad se odvija uglavnom prema očekivanjima, jer je WAC najprije trebao ostvariti prodaju svojeg golgetera Shona Weissmana koja je realizirana u ponedjeljak i to u španjolski Valladolid, čiji je vlasnik slavni Ronaldo.

WAC će za ovaj transfer dobiti oko 4 milijuna eura kako pišu španjolski mediji, iako se očekivalo nešto više, oko 6. Na kraju je u nedjelju dogovoren prijelaz za 4 milijuna eura (najveći ulazni, odnosno izlazni transfer oba kluba) uz moguće bonuse za povećanje konačnog iznosa odštete.

Dio ovog transfera WAC je spreman uložiti u odštetu za Vizingera koji je prema izjavama predsjednika Rieglera dao pristanak za dolazak i dogovorio uvjete.

Međutim, predsjednik WAC-a dodao je također da priča oko dolaska Vizingera trenutno malo zapinje zbog NK Celje, koje ima nove ruske vlasnike koji bi htjeli zadržati svog najboljeg strijelca i da austrijski klub razmatra i neke druge mogućnosti.

Međutim, često oko ovakvih diplomatskih izjava kriju se završni pregovori oko odštete između klubova, iako se NK Celje za sad drži rezervirano i uopće ne oglašava bilo kakvom izjavom po ovom pitanju, čak i u slovenskim medijima koji su također prilično tihi.

Ali zato je nove informacije u ponedjeljak donio portal Index.hr, jer prema njihovom izvoru bliskom ovom transferu, u tijeku su završni pregovori između Celja i WAC-a, u kojima je sporno oko 200.000 eura, jer Austrijanci navodno nude 1 milijun eura odštete, a slovenski prvak traži 1,2.

Celjani u svakom slučaju nastoje dobiti što veću odštetu, jer kako piše Index pravo na dio odštete i to čak 50 posto polaže Darijev prvi klub s kojim je imao ugovor naša HNK Rijeka. Prilikom prelaska iz Rijeke u Celje nije bilo odštete ili je ona bila ‘simbolična’, ali prema izvorima Međimurskih novina riječki prvoligaš ima za daljnji transfer pravo na najviše 40 posto odštete.

Ako je to zaista tako i ako se transfer realizira, za njegov bivši klub Rijeku u kojoj nije dobio pravu priliku, bit će tp dobar posao.

Bilo kako bilo, sudbina transfera mladog međimurskog napadača trebala bi biti poznata tijekom ove reprezentativne stanke u kojoj je on u statusu pretpoziva za Hrvatsku U21 koja igra s Grčkom i Češkom.

Naši mladi reprezentativci inače se pripremaju u našem Svetom Martinu na Muri, a ostaje za vidjeti hoće li se možda ipak akvirati poziv za Vizingera, jer je to igrama i golovima zaslužio.

U slučaju da se ovih dana klubovi dogovore, transfer u WAC je vrlo izgledan, što bi za Darija bio dobar iskorak u razvoju karijere, ali i još bolja odskočna daska da mu se nakon toga ostvari želja kao što je rekao u razgovoru za Međimurske novine, a to je da zaigra u njemačkoj Bundesligi ili špamjolskoj La Ligi.

Foto: Zlatko Vrzan/Međimurske novine

Ostavi komentar