4 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Najveći sportski događaji u 2023. godini

Svijet sporta svake godine donosi brojne zanimljive sportske događaje od kojih se neki odvijaju svake godine, a neki periodično. Ovakvi događaji prilika su za sportaše da pokažu svoje vještine, a za navijače da uživaju u najboljim i najatraktivnijim sportskim natjecanjima.

Za hrvatske navijače 2022. godina je bila velika kada je u pitanju sport, ali ona je iza nas i sportski fanovi već uvelike traže nova velike datume na sportskim kalendarima 2023. godine.

Favbet kladionica svojom sportskom ponudom pokriva sve važne i one manje zastupljene sportske događaje i nudi sportskim fanovima diljem Hrvatske i svijeta priliku da svoju ljubav prema sportu ili određenoj momčadi i igračima pretvore u ozbiljne dobitke.

Početak godine u znaku Svjetskog prvenstva u rukometu

Kraj 2022. obilježilo je Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem su Vatreni donijeli Hrvatskoj brončanu medalju, osvojivši treće mjesto. Tokom 2023. godine ne odvijaju se ni Svjetsko i Europsko prvenstvo u nogometu, kao ni Olimpijske igre, tako da bi se najvećim sportskim događajem tekuće godine moglo imenovati Svjetsko prvenstvo u rukometu. Ovo prvenstvo jedan je od sportskih događaja koji otvaraju ovu godinu, a odvija se od 11. do 29. siječnja u Poljskoj i Švedskoj.

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u rukometu imaju priliku za osvajanje još jedne medalje, a cilj im je i dostizanje četvrtfinala kako bi osigurali kvalifikacije za Pariške Olimpijske igre.

Osim rukometa, siječanj su obilježila i skijaška natjecanja, 4. i 5. siječnja na Sljemenu se održala Snježna kraljica, a Francuska će u veljači biti domaćin Svjetskog prvenstva u skijanju. I teniski fanovi će doći na svoje 16. siječnja, kada počinje Australian Open, prvi Grand Slam turnir sezone na kojem će Novak Đoković pokušati osvojiti veliki 10. naslov na ovom turniru.

Nastavak nogometne sezone

U prvom mjesecu 2023. godine na hrvatske stadione vraća se domaće nogometno prvenstvo, prva utakmica HNL odigrat će se već 18. siječnja. Na vrhu tablice trenutno je Dinamo, a sa 6 bodova i utakmicom manje, slijedi ga Hajduk. Na dnu ljestvice trenutno se nalazi Gorica koja se bori za zadržavanje prvoligaškog statusa.

Sredinom veljače nastavlja se i Liga prvaka, jedan od najpraćenijih nogometnih turnira u svijetu. Prve utakmice osmine finala nogometni fanovi mogu pratiti od 14. veljače, dok će se finale igrati na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu, 10. lipnja i zasigurno će biti jedan od najzanimljivih sportskih događaja godine.

Nakon fenomenalne 2022. godine, Vatreni će u 2023. pokušati donijeti kući još jednu medalju, osvajanjem Lige nacija. Kao protivnika u finalu Vatreni će imati Italiju, Španjolsku ili Nizozemsku, ždrijeb za protivnika će se održati 25. siječnja, a finale se igra u Rotterdamu.

Mladi nogometaši natjecati će se nakon finala Lige nacija, na U-21 Europskom prvenstvu, koje će se održati u ljetnim mjesecima, od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji.

FIFA Svjetsko prvenstvo za žene ove godine odvija se u proširenom obliku, sudjeluju čak 32 zemlje, a prvenstvo će se održati između 20 srpnja i 20. kolovoza, kod dva domaćina, Australije i Novog Zelanda.

Bogata sportska godina

Početkom godine odigrat će se i najveći američki sportski događaj, Super Bowl. Susret dvije najbolje momčadi američkog nogometa održati će se 12. veljače gdje će fanovi saznati koja će momčad kući odnijeti Vince Lombardi trofej.

Drugi najpopularniji sport na svijetu vjerojatno je košarka, a post sezonski NBA turnir započeti će 15. travnja, fanovi košarke pobjednika NBA doigravanja će saznati u lipnju. Svjetsko košarkaško prvenstvo ove godine se održava u Aziji, u kolovozu, finale se igra 10. rujna, ali Hrvatska nije uspjela proći kvalifikacije pa na ovom prvenstvu ne sudjeluje.

U drugoj polovici srpnja održava se još jedno svjetsko prvenstvo, ono u vaterpolu. Domaćin je Japan, susreti će se odigravati u periodu od 14. do 30. srpnja, a naše Barakude će pokušati dodati još jednu medalju, aktualnom naslovu prvaka Europe.

Ljetni mjeseci donose i svjetsko prvenstvo u kraljici sportova, atletici, u Budimpešti, dok će Hrvatska biti domaćin Europskog prvenstva u hrvanju. Hrvatska ženska i muška reprezentacija sudjelovati će u kolovozu i na Europskom prvenstvu u odbojci, obje momčadi su dobroj formi i imaju velike šanse za postizanje odličnih rezultata.

Kraj godine donosi nešto manje događanja nego prethodni mjeseci, no u rujnu će se u Francuskoj održati Svjetsko prvenstvo u ragbiju, a ljubitelji relija i Formule 1 uživati će kroz posljednje mjesece u godine, kao i obožavatelji tenisa koje u rujnu i studenom očekuje Davis Cup.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE