13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mladim sportašima održano predavanje o fair playu

Sportski novinar Željko Kraljić u sklopu sportskih kampova Svaki tjedan sport jedan mladim sportašima prikazao je koncept fair playa. Polaznici kampova nogomet i streličarstvo naučili što što je to poštena igra kao osnovni element sporta. Kraljić uočava kako je to dio sporta koji podrazumijeva korektno ponašanje, uvažavanje i respektiranje svih sudionika sportskog događaja. Naveo je i brojne primjere fair playa, ali i objasnio pravila za fair play meč – prije igre, za vrijeme igre i poslije igre.

Prošlog tjedna nutricionistica Marijana Krajačić polaznicima košarkaškog i rukometnog kampa održala je predavanje o važnosti zdrave prehrane, a ovog tjedna na redu je bio fair play.

– Bilo je vrlo zanimljivo komunicirati s polaznicima kampova. Drago mi je vidjeti da su mnogima već poznati principi fair playa, posebno to vrijedi za mlade nogometaše, komentirao je Kraljić.

Kako najavljuju iz Zajednice sportskih udruga Čakovca predavanja će se održati i na drugim kampovima, a bit će ih održano još osam. Inače, Ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport jedan namijenjeni su učenicima čakovečkih osnovnih škola s ciljem da pod stručnim nadzorom što kvalitetnije i sportskije provodu školske praznike.

Kampove djeca iz Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Djeca se mogu prijaviti na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE