Mladi međimurski nogometaš Karlo Lukman debitirao za reprezentaciju Hrvatske

Međimurski nogomet ima još jednog mladog reprezentativca. Karlo Lukman koji je nogomet počeo igrati za Spartak iz Male Subotice, a danas igra za prvoligaša Varaždin debitirao je za Hrvatsku u dresu reprezentacije U-17 koja je u Nedelišću ovaj tjedan odigrala utakmicu protiv Slovačke (2:2) u sklopu priprema koje obavlja u  Toplicama Sveti Martin i terenima Poleta.

Pod vodstvom izbornika Tomislava Rukavine, reprezentativci za uzrast do 17 godina okupili su se u srijedu u Zagrebu te zaputili u ljetni kamp u Sveti Martin na Muri.

U sklopu ljetnog kampa, Hrvatska U-17 ugostila je slovačke vršnjake u Nedelišću te je povela u 26. minuti, kada je precizan bio Žiković.

Međutim, Slovaci su krajem prvog poluvremena preokrenuli rezultat – strijelci su bili Jaššo i Lacza – da bi u 56. minuti Žiković svojim drugim pogotkom postavio konačnih 2:2.

Drugi susret istih suparnika na rasporedu je u nedjelju, 16. kolovoza u Čakovcu.

Svoj debitantski nastup za reprezentaciju upisao je Međimurec Karlo Lukman. Mladi međimurski nogometaš u susretu sa Slovačkom odigrao je posljednjih 20 minuta susreta.

Karlo je nogomet je počeo igrati sa šest godina u NK Spartak iz Male Subotice. U Spartaku je proveo pet godina, da bi potom otišao u NŠ Međimurje – Čakovec. U čakovečkoj školi nogometa proveo je dvije i pol godine, nakon čega je slijedio rastanak te odlazak u Varaždin u kojem je i danas.

Najbolja pozicija mu je lijevi bek, a po potrebi može odigrati i stopera. (nl)

Ostavi komentar