18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Mladi međimurski nogometaš Karlo Lukman debitirao za reprezentaciju Hrvatske

Međimurski nogomet ima još jednog mladog reprezentativca. Karlo Lukman koji je nogomet počeo igrati za Spartak iz Male Subotice, a danas igra za prvoligaša Varaždin debitirao je za Hrvatsku u dresu reprezentacije U-17 koja je u Nedelišću ovaj tjedan odigrala utakmicu protiv Slovačke (2:2) u sklopu priprema koje obavlja u  Toplicama Sveti Martin i terenima Poleta.

Pod vodstvom izbornika Tomislava Rukavine, reprezentativci za uzrast do 17 godina okupili su se u srijedu u Zagrebu te zaputili u ljetni kamp u Sveti Martin na Muri.

U sklopu ljetnog kampa, Hrvatska U-17 ugostila je slovačke vršnjake u Nedelišću te je povela u 26. minuti, kada je precizan bio Žiković.

Međutim, Slovaci su krajem prvog poluvremena preokrenuli rezultat – strijelci su bili Jaššo i Lacza – da bi u 56. minuti Žiković svojim drugim pogotkom postavio konačnih 2:2.

Drugi susret istih suparnika na rasporedu je u nedjelju, 16. kolovoza u Čakovcu.

Svoj debitantski nastup za reprezentaciju upisao je Međimurec Karlo Lukman. Mladi međimurski nogometaš u susretu sa Slovačkom odigrao je posljednjih 20 minuta susreta.

Karlo je nogomet je počeo igrati sa šest godina u NK Spartak iz Male Subotice. U Spartaku je proveo pet godina, da bi potom otišao u NŠ Međimurje – Čakovec. U čakovečkoj školi nogometa proveo je dvije i pol godine, nakon čega je slijedio rastanak te odlazak u Varaždin u kojem je i danas.

Najbolja pozicija mu je lijevi bek, a po potrebi može odigrati i stopera. (nl)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE