Miroslav Novinščak: Privatizacijom želim klub postaviti na čvrste temelje

Miroslav Novinščak

U Poletu iz Svetog Martina na Muri, viceprvaku 3. HNL-sjever, ove godine sve je u znaku broja pet. Klub koji slavi 55. godina postojanja zadnjih pet godina vodi mladi odlični i poduzetni predsjednik Miroslav Novinščak.

Najbolje rezultate u svojoj povijesti Polet postiže upravo pod njegovim vodstvom. Razgovarali smo s predsjednikom Novinščakom o dosadašnjem radu u klubu, kao i ambicioznim planovima koje je najavio za ubuduće. 

– Kako je došlo do Vašeg angažmana na mjestu predsjednika Poleta?

Tu na mjestu gdje su igrališta odrastao sam i proveo svoju mladost i naravno da mi je klub prirastao srcu. Već godinu prije nego sam se prihvatio te funkcije i kad je odstupio Tomo Kralj nagovarali su me ljudi oko kluba koji su i dalje ostali poput Breznika, Šardija i ostalih da postanem predsjednik. Te 2015. godine klub je napustilo puno igrača i bio je pred ponorom, nismo imali financijske kontrole i klub se trebao izvući da ne ispadne. Preuzeo sam klub s mnogo dugova i pokušao poslije tatine smrti to konsolidirati. Doveli smo kvalitetne igrače poput Bobičanca, Jambresa, Šoštarića, Žganeca koji je ujedno bio i trener i klub je doživio procvat. U ono vrijeme uložio sam dosta novaca ne samo svojih i poslovnih partnera, ali u granicama normale, a ne kako je narod govorio da su to bili strašno veliki novci.

Cijeli intervju našeg suradnika Miljenka Dovečara pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 22. svibnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar