Miljenko Topličanec više nije predsjednik NO ŽRK Zrinski

Danas je pressicu za novinare sazvao je već sada bivši predsjednik NO-a ŽRK-a Zrinski Miljenko Topličanec.

– Ovu press konferenciju sazvao sam kako bih sportskoj javnosti priopćio da dajem ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora ŽRK Zrinski. Zbog međusobnog zasićenja te loše atmosfere u međusobnim odnosima s predsjednikom Danijelom Jankovićem i potpredsjednikom Darkom Daniom. Atmosfera nije više kakva je bila prije i ne slažem se s odlukama koje su oni donijeli. Odluka o smjeni trenera Mrđena je ishitrena, istu nisam podržao, a rezultati su pod njegovim vodstvom bili i više nego dobri, rekao je Topličanec pa nastavio.

Smjena trenera Mrđena bila je ishitrena

– To pokazuje i tablica, gdje se pod njegovim vodstvom ekipa nalazila na trećem mjestu s četiri boda prednosti ispred Bjelovara s kojim je Zrinski danas bodovno izjednačen, a dostigle su ga i druge ekipe. Osim toga prvi put u puno godina odigrali se neriješeno s moćnom ekipom Lokomotive, a odlaskom Mrđena koji je bio glava ekipe, stvorila se nezdrava klima među curama, a vidli ste i među navijačima. Ja ne želim da se mene poistovjetiti s takvom situacijom u klubu i odlučio sam klub, u kojem sam bio dugih osam godina – napustiti.

– Mislim da sam svojim iskustvom doprinijeo da klub napreduje, a raduje me što se ove godine postavio jedan prelijepi cilj, a to je da naše cure ostvare svoj san i zaigraju europske utakmice. Odlazak u Europu je jedan dodatan motiv za klub i cure koje igraju u njemu, a stajališta sam da smo s trenerom Mrđenom to mogli i ostvariti. Novom treneru također želim da ostvari taj cilj, ali s obzirom na ovu nezavidnu situaciju oko kluba i ovakvim načinom vođenja kluba, bojim se da taj rezultat neće ostvariti. Bez obzira na moj odlazak iz kluba želim da klub ostvari sve zadane ciljeve.

Klub je izgubio vjerne navijače, a bojkot ne postoji

– Najviše mi je žao što je klub izgubio svoje vjerne navijače kojim se vrlo mali broj klubova može pohvaliti. To je jedna skupina ambicioznih i mladih dečkih koji su uporno dolazili na sve utakmice, pa tako i na putovanja i bez vrijeđanja ikoga, zdušno bodrili cure. Na nedavnoj utakmici protiv Podravke iskazali su nezadovoljstvo upravom, no bez obzira na to i unatoč negativnom rezultatu cijelu utakmicu su bodrili Zrinskice, a na kraju su zaradili kaznene prijave. Meni je to dovoljan argument i ne mogu ostati u ovom klubu sve dok je ovakva struktura u upravi.

Na pitanje da li je istina da cure bojkotiraju trenera, Topličanec je odgovorio: 

– Cure ne bojkotiraju novog trenera, to je glupost. Cure pokazuju zalaganje, a kad je jednoj ekipi otkinuta glava, u ovom slučaju je ona bio trener Mrđen, nije jednostavno. Trebat će proći određeno vrijeme kako bi cure pohvatale zamisli novog trenera i ponovno početi pružati svoje najbolje igre. Nadam se stvarno da će uspjeti u tome i ostvariti svoj europski san, no bojim se da na kraju sezone ekipa uz ovakvu upravu neće ostati na okupu. 

Kako je Zrinski u mjesec i pol dana od najljepše priče ove sezone došao u ovakvu nezavidnu situaciju, stvarno je misterij. Pomalo je bizarno kako su se iz kluba do pred tjedan dana ponosili mladim dečkima koji “Zrinskice” bodre i na domaćim i gostujućim utakmicama, a sada ih nazivaju privatno vođenom i instruiranom grupom mladih ljudi. Ovo dodatno otežava ionako teško borbu za Europsku poziciju i san koje sanjaju sve Zrinskice, a kako trenutno stvari stoje, ne naziru se bolji dani.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE