7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Miljenko Topličanec predsjednik Rukometnog saveza Međimurja: Ponosan na uspjehe RK PIPO-IPC

Miljenko Topličanec predsjednik je Rukometnog saveza Međimurja, dugogodišnji je član Natjecateljske komisije Hrvatskog rukometnog saveza, u rukometne vode je ušao pred dvadeset pet godina.

– Kako je sve zapravo počelo, otkud Miki kako Vas po nadimku poznatu i zovu prijatelji i poznanici u sportu i rukometu?

– Da prvo sam bio vatreni navijač tadašnjeg muškog kluba Pipo IPC, da bi onda kada je ušao u Prvu ligu postao direktor. Pošto sam do tada u sportu bio stalno, poglavito u stolnom tenisu i nogometu, bio mi je izazov ući u svijet rukometa. U početku smo se borili za opstanak da bi 2005.godine postigli povijesni uspjeh kada smo s osam golova u uzvratu savladali njemački Lemgo u osmini finala Kupa EHF. Međutim to nije bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

– Dvije godine kasnije, 2007. podnio sam ostavku, a pamtim je po tome što je te godine Pipo putovao na utakmicu u Finsku. Ja sam osigurao taj put, utrpao sam unutra župana Jožu Posavca i njegovu ženu, omogućio da utakmicu prate novinari, a ja sam ostal doma. Mi smo iz jednog prvoligaša koji se boril za opstanak stvorili jedan stabilan klub koji je igral Evropu. Ponosan sam na te dane, momčad, igrače koje smo doveli u klub, neki od njih su napravili velike karijere, navijače, sjajnu atmosferu koju smo stvorili u Čakovcu i sve što smo napravili u to vrijeme. (Tekst: Miljenko Dovečer)

Ostatak velikog intervjua s predsjednikom Rukometnog saveza Međimurja pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 29. svibnja!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE