1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mihaela Horvat iz Pušćina ponovno je bila dio nogometne reprezentacije

Međimurska nogometašica MIhaela Horvat iz Pušćina ponovno je bila dio reprezentacije.

Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatske su reprezentativke na turniru u ciparskoj Larnaci remizirale s Meksikom (1:1) te preokretom pobijedile favoriziranu Finsku (3:2), što im je naposljetku bilo dovoljno za osvajanje titule pobjednica turnira.

Naime, u trećem je kolu Hrvatska bila slobodna, dok su Meksiko i Češka odigrali 0:0, a Finska je pobijedila Slovačku 4:2.

S obzirom da je reprezentacija Tajlanda nedugo prije početka turnira morala otkazati dolazak, ekipe su odigrale različit broj utakmica te su pobjednice odlučene koeficijentom osvojenih bodova: tako je Hrvatska ostala prva s koeficijentom osvojenih bodova 2, slijedi Finska s 1,3, zatim Meksiko i Češka s 1, dok je posljednja Slovačka s 0,5.

Već standardno, dio reprezentacije bila je jedina Međimurka u kockastom dresu, Mihaela Horvat iz Pušćina. Mihaela je bila rezervirana za obrambene zadatke, a u reprezentaciji je izbornik Prskalo najčešće koristi na mjestu stopera ili desnog bočnog igrača.

Međimurska nogometašica karijeru je započela u Trnavi u Goričanu, da bi kasnije dugi niz godine branila boje Splita. U ljeti 2019. godine došao je poziv iz inozemstva, a Mihala je pristupila austrijskim prvoligašicama, SV Horn. Uz veliki, igra i futsal, a članica je ekipe MC Plus.

Za “A” reprezentaciju upisala je 33 nastupa, a postignula je dva pogotka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE