15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Macanovci obilježili jubilej i izabrali novo-staro vodstvo

Čakovečki gimnastičari su još protekle godine ušli u treće desetljeće djelovanja pod nazivom Marijan Zadravec Macan.

Naime, od 1992. godine dotadašnji Partizan nosi ime heroja Domovinskog rata koji je smrtno stradao braneći Hrvatsku na zapodnoslavonskom ratištu. No, veliki jubilej u klubu su odlučili slaviti kroz 2023. zbog značaja koje će brojne ovogodišnje investicije imati u budućnosti. Tako se planira i svečano otvoriti balon kod dvorane Učiteljskog fakulteta, a tamošnja dvorana preuredit će su u gimnastičku.

Macanov dom u čakovečkom središtu pak će u novom ruhu postati centar izvrsnosti za mlade sportaše. Prva u nizu aktivnosti kojima se obilježava djelovanja kluba pod nazivom Marijan Zadravec Macan bila je svečanost koja je u utorak (21. ožujka) održana u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Međimurja u bedemu čakovečkog Starog grada Zrinskih.

Prvi dio svečanosti bio je radni – održana je redovna izborna sjednica Skupštine kluba na kojoj je izabrano staro/novo rukovodstvo.

Klub će i u sljedeće četiri godine voditi isti predsjednik Željko Jakopec, dopredsjednik Mario Vukoja, tajnik Marijan Vugrinčić, a uz njih će članovi Izvršnog odbora biti i: Damir Fotak, Vilim Simon, Sanja Delladio, Mladen Zemljić, Simona Tošić i Gordana Sakač.

Velika novina u klubu je imenovanje Filipa Udea za sportskog direktora. 37-godišnji osvajač olimpijskog, svjetskog i dvostrukog europskog srebra, i još uvijek aktivni natjecatelj, za svoju novu funkciju rekao je kako mu je istovremeno velika čast, ali i velika obaveza.

„Obilježava se i mojih 30 godina u klubu. Dat ću sve od sebe i kao natjecatelj i kao sportski direktor da Macan ide prema naprijed“ poručio je.

Predsjednik Jakopec u svom osvrtu je kazao kako je kroz klub prošlo tisuće djece, osvojeno je isto toliko, a i više medalja, pehara i raznih priznanja te nagrada.

„Svega toga ne bi bilo bez trenera, bez uprave, roditelja, sponzora, donatora i svih ostalih članova te podrške grada i županije. Svima nama Macan je više od kluba, više je od udruge, svima nama Macan je obitelj. Nama Macan simbolizira zajedništvo, ustrajnost, stručnost, kvalitetu, želju za napretkom i svih rezultata ne bi bilo bez takvog duha kojega nam je usadio upravo Marijan Zadravec Macan i čija ostavština je dio svih nas“ poručio je dodavši kako se i klub danas vodi na tim temeljima.

Na svečanosti su podijeljena najviša klupska priznanja: godišnje nagrade dobili su Matija Novak, Marija Zadravec i Vilim Simon, dok je Marijan Vugrinčić primio medalju za životno djelo.

Svečanosti su uz brojne članove čakovečke gimnastičke obitelji prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. Gradonačelnica je rekla kako je najmanje što se može učinit za čakovečku gimnastiku, za postignute rezultate i veliki broj članove da se stvore adekvatni uvjeti te da grad zajedno sa županijom aktivno radi na tome.

Župan Posavec je poručio da su i klub, ali i Marijan Zadravec Macan kao osoba ostavili trag te da su Macanovci svjedok sportskog vremena. Pohvalio je doprinos kluba u dobivanju titule Europske regije sporta istaknuvši pritom najznačajnije trofeje koje je klub postignuo naglasivši Filipa Ude kao najboljeg međimurskog sportaša u posljednjih sto godina.

Cijelu fotogaleriju sa svečanosti pogledjate OVDJE.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE