LJETNA SPRINT LIGA u kuglanju: Željo Čk pobijedio u međimurskom finalu!

Finalisti Željo Čk (plavi) i Six Pack (zeleni)

Tradicionalna ljetna sprint liga koju organizira Varaždinski kuglački savez došla je do kraja i po prvi put od 2012. godine kad se počelo održavati ovo natjecanje prvak je postala međimurska ekipa – Željo Čk. U finalu su s rezultatom od 5-4 pobijedili Six Pack.

Kako je i bilo očekivano, finale je bilo neizvjesno i na visokoj razini. U utakmicu bolje je krenuo Željo, u prvom bloku poene za njih su osvojili Franjo Gosarić i Predrag Turk protiv Bojana Plevnjaka i Andrije Crnčeca, dok je za Six Pack poen osvojio Luka Požega protiv Bojana Košaka.

U drugom bloku Six Pack uzvraća udarac i izjednačava rezultat na 3-3 s poenima Crnčeca i Plevnjaka, dok Požega gubi tek drugi poen u cijelom natjecanju od raspoloženog Gosarića.

Zadnji blok donio je neizvjesnu završnicu u kojoj je doslovno odlučivala zadnja kugla. Požega protiv Turka lakše od očekivanog osvaja četvrti poen za Six Pack, Gosarić preko Crnčeca osvaja četvrti poen za Željo, a u dvoboju Košaka i Plevnjaka setovi su bili izjednačeni pa se o poenu i naslovu prvaka lige odlučivalo u dodatne 3 kugle u pune. U igri živaca, mirniju ruku imao je Košak i sa svojim jedinim poenom na utakmici donio pobjedu Želji Čk.

Finale je dakle opravdalo svaka očekivanja, ali sigurno nitko nije očekivao da će igrač utakmice biti Željin Franjo Gosarić koji je bio posebno inspiriran srušivši odličnih 614 čunja i pritom osvojio sva 3 poena, uz njega pobjedi su doprinijeli Predrag Turk (553) i Bojan Košak (554) svaki s jednim poenom. Six Pack je pokazao borbenost u svojem prvom finalu, ali su se ipak morali zadovoljiti srebrom, a nastupili su Luka Požega (595 čunja i 2 poena), Bojan Plevnjak (570 čunja i 1 poen) i Andrija Crnčec (557 čunja i 1 poen).

Ovim natjecanjem sezona 2018/2019 je i službeno završila. Klubovima slijedi prijelazni rok, a po izvorima iz čakovečkog Željezničara, već je dogovoren veliki transfer u njihov klub s kojim bi mogli zadovoljiti svoje apetite za novu sezonu u koju kreću kao novi prvoligaši. Od niže ligaških čakovečkih klubova se ne očekuje da će biti aktivni u prijelaznom roku, ali ostaje za vidjeti jer su se znala događati iznenađenja prijašnjih godina. (Igor Maček)

Ostavi komentar