Leo Hajdinjak: Od Donje Dubrave, preko Italije do čakovečkog drugoligaša

Nogometom se počeo baviti vrlo rano, već sa 6 godina u NK Dubravčan iz Donje Dubrave. U svom prvom klubu proveo je sedam godina kada odlazi u NŠ Međimurje – Čakovec. U čakovečkoj školi nogometa zadržao se samo godinu dana, te na poziv trenera Medenjaka iz Slaven Belupa, mijenaja sredinu i odlazi u koprivničkog prvoligaša. Ponovno je Leo pružio sjajne igre i nakon jedne sezone odlazi u Italiju, točnije u SPAL, današnjeg prvoligaša. Zbog nemogućnosti dobivanja papira za registraciju, nakon šest mjeseci vraća se u Slaven Belupo gdje ostaje sve do juniora. U Slavenu je kod svakog trenera bio važan kotačić u sredini terena, a igrao je za kadete i juniore u najvišem hrvatskom rangu. Kao junior, odigrao je osam prijateljskih utakmica za prvu momčad.

Posljednjih godinu i pol dana u gradu Vegete, proveo je na posudbi u tadašnjem trećeligašu, NK Koprivnica. Svojim dobrim igrama nametnuo se u 3. HNL, te je u ljeto 2019. stigao poziv Međimurja.

U 2. HNL upisao je sedam nastupa, a pritom je postigao jedan, ali vrlo značajan gol. U 10. kolu Međimurje razbilo s 3:0 Hajduk II usred Poljuda, a Leo je prvi načeo mrežu Splićana.

20 – godišnji Leo voli igrati bilo gdje u sredini terena, a najviše mu odgovara pozicija defanzivnog veznog s tendencijom prema naprijed. Njegova najveća vrlina je agresivnost i reposjed.

 

Ostavi komentar