KUP MEĐIMURJA u kuglanju: u finalu Zanatlija i Prosvjetar

kuglanje
Na slici s lijeva: Franjo Gosarić, Luka Požega, Predrag Turk, Ninoslav Mikac, Igor Ružić

U polufinalu kupa u kuglanju između čakovečke Zanatlije i Dubravčana iz Donje Dubrave veliku pobjedu ostvarili su kuglači Zanatlije koji su razbili kuglače Dubravčana s maksimalnih 8-0 uz 281 čunjeva razlike (3235-2954). Već prije same utakmice bilo je jasno da će se Dubravčan teško suprotstaviti Zanatliji, jer po pravilima pravo nastupa nije imala njihova najbolja igračica Helena Bolić, a uz nju bilo je još nekih izostanaka u ekipi, ali maksimalan poraz je rijetko tko očekivao. S druge strane Zanatlija je igrala u punom sastavu, a još k tome svi igrači su odigrali vrlo dobro, neki čak i odlično. U prvom bloku komplet poena za Zanatliju osvojili su Mirko Cimerman (551) i Radovan Leskovar (505) protiv Davora Fabića (510) i Tomislava Hrašćanca (493). U drugom bloku novi komplet poena osvajaju Zanatlijini Jurica Petković (533) i Damir Grašić (521) protiv Franje Misera (455) i Branimira Klarića (491). Maksimalnu pobjedu Zanatliji priskrbio je posljednji blok u kojem su do poena došli Mladen Grašić (582) i kombinacija Ivica Petković-Franjo Žarković (543) protiv Marina Vinceka (511) i Josipa Čižmešije (494).

U finalu kupa Međimurja igrati će pobjednik polufinala Zanatlija i Prosvjetar koji je putem ždrijeba direktno upao u ovo finale. Pobjednika kupa teško je predvidjeti, Zanatlija je u blagoj prednosti, ali Prosvjetar bi mogao pružiti dobar otpor uz pomoć pojačanja iz zimskog prijelaznog roka Ivana Pigaca nekadašnjeg, dugogodišnjeg prvoligaša, koji je od međimurskih klubova nastupao u ekipama nekadašnjeg Agromeđimurja, TSH i Željezničara. Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati na kuglani SRC Mladost.

U finalu kupa ove godine neće nastupiti čakovečki Željezničar koji kao prvoligaš ima direktan upad u četvrtfinale kupa Hrvatske, pa iz tog razloga prvoligaški klubovi niti ne igraju kupove na razini županije i regije.

MEĐIMURSKO PRVENSTVO PAROVA

Zlato pripalo Željezničarovom paru Mikac-Turk

Na nedavno održanom prvenstvu parova Međimurskog kuglačkog saveza dominirali su kuglači čakovečkog prvoligaša Željezničara. Prošlih nekoliko godina događalo se na ovom prvenstvu da se među nagrađene ugurao netko iz drugih klubova, točnije Zanatlije, ali zato ovaj put Željezničari nisu dopustili nikakvo iznenađenje, te su pokupili sva odličja.

Nastupilo je 13 parova od kojih je pet bilo iz Željezničara, četiri iz Zanatlije, dva iz Prosvjetara i dva iz Dubravčana. Zlato je osvojio par u sastavu Ninoslav Mikac (607) i Predrag Turk (558) s ukupnih 1165 čunja. Drugo mjesto osvojio je par Luka Požega (568) i Franjo Gosarić (564) s ukupnih 1132 čunja. Treće mjesto osvojio je par Bojan Plevnjak (570) i Igor Ružić (555) s ukupnih 1125 čunja. Na četvrto mjesto smjestio se još jedan par Željezničara Košak-Jagić (1087), a tek onda slijede parovi ostalih klubova. Peto, šesto, sedmo i osmo mjesto osvojili su parovi Zanatlije (D. Grašić-Rođak 1068, J. Petković-I. Petković 1051, Žarković-Leskovar 1039, Cimerman-M. Grašić 1038), deveto i deseto parovi Prosvjetara (Šarić-Žnidarić 1032, Višić-Horvat 1010), jedanaesti je bio par Dubravčana (Fabić-Hrašćanec 1007), dvanaesti par druge ekipe Željezničara (Z. Turk-Halabarec 1005), a na začelje se  smjestio drugi par Dubravčana (Klarić-Čižmešija 947).

Tri nagrađena para ujedno su stekli i pravo sudjelovanja na regionalnom prvenstvu koje će se igrati ove subote na kuglani u Koprivnici.

Ostavi komentar