KUGLANJE: Pobjeda kuglača Željezničara u Osijeku!

kuglanje
Igrač utakmice Tomislav Tvarog

U četvrtom kolu 1. HKL kuglači čakovečkog Željezničara gostovali su u Osijeku i konačno došli do dugo priželjkivane prvoligaške pobjede. U neizvjesnoj utakmici nadvisili su momčad Osijeka s 4.5-3.5 uz 69 čunjeva razlike (3388-3319).

Do prve pobjede u najelitnijem rangu Željezničari su došli zahvaljujući dvojici vrlo raspoloženih igrača i uz malo sreće jer su odlučujućih pola poena osvojili s niskim rezultatom.

U prvom bloku čakovečki igrači se nisu proslavili. Franjo Gosarić (523) odigrao je loše i izgubio poen za čak 89 čunjeva, uz njega poen je izgubila i kombinacija Zoran Jagić-Bojan Plevnjak (531) koji su morali napraviti više protiv igrača koji je srušio samo 18 čunjeva više. Da utakmica totalno ne ode u smjeru domaćina pobrinuo se Luka Požega (600) koji je razbio svog reprezentativnog kolegu za 71 čunj.

Sljedeća trojka Željezničara imala je težak zadatak jer je morala ganjati i rezultat i razliku u čunjevima, ali ipak nije zakazala. Vrhunski posao obavio je Tomislav Tvarog (627) usvojivši poen za čak 111 čunja razlike, kapetan Predrag Turk (568) ostao je samo 6 čunja prekratak za poen, ali zato je utakmicu spasio Ninoslav Mikac (539) koji je imao isti broj setova i čunjeva kao i njegov protivnik pa su međusobno podijelili poen. Uz 2.5 osvojena poena u međusobnim dvobojima, Željezničari su osvojili još 2 poena zbog većeg ukupnog zbroja čunjeva za konačan rezultat od 4.5-3.5.

Ovom pobjedom Željezničar nije napravio nikakav pomak na tablici te su s 3 boda i dalje 8. Sljedeće kolo igraju u subotu u 14.30 sati na domaćoj kuglani protiv Zadra koji je trenutno 3. na tablici.

 

Ostavi komentar