Košarkaši Međimurja nisu uspjeli dobiti i treći uzastopni derbi

Košarkaši Međimurja nisu uspjeli nastaviti lijepi pobjednički niz u derbi susretima koji su zaredali u nastavku 2. muške lige Sjever. Na gostovanju u Varaždinu, u derbiju susjeda, bolja je bila Vindija rezultatom 85-67.

Domaći sastav odigrao je puno bolju utakmicu nego što je to bilo na samom startu kada su poraženi od izravnih konkurenata Podravca i Radnika, što ih je udaljilo iz utrke za naslov.

Međimurje je uoči ovog gostovanja veoma dobro kotiralo što se tiče međusobnih utakmica četvorke koja je do nedjelje bila u igri za naslov (u slučaju da na kraju sve ekipe imaju po tri poraza). Međutim, da se sasvim uključi u utrku trebala je pobjeda u Varaždinu, ali to se nije dogodilo. Tako je sada u utrci za prvo mjesto ostala samo trojka.

Iako je prvenstveni cilj Međimurja da pronađe i ustabili kvalitetni domaći roster za dvije-tri sezone unaprijed, mogućnost da se osvoji liga koja se otvorila nakon dvije pobjede u derbijima zagolicala je maštu.

Međutim, u utakmici protiv Vindije nismo bili na nivou kao što je to bilo primjerice na gostovanju protiv lidera u Virju i pozitivni rezultat je izostao. Pokazalo se da stanka koja se dogodila prošli vikend kad smo bili slobodni nije bila baš dobrodošla.

Što se tiče same utakmice, bili smo konkurentni Vindiji samo u početnih pet minuta susreta (vodstvo 15-11) i pet minuta drugog poluvremena.

Naš drugi „black-out“ koji se dogodio između 5. i 10 minute treće četvrtine presudio je pobjednika. Naime, u 25. minuti Međimurje je smanjilo zaostatak za domaćinom samo na 3 poena zaostatka. Međutim, nakon time-auta Vindije čakovečki sastav dopustio je nekoliko „jeftinih“ poena i Varaždinci su se opet odlijepili na desetak razlike.

Bilo je još nekoliko spuštanja ispod 10, ali ovaj put osim najiskusnijeg Maria Novaka nije bilo raspoloženih igrača u sastavu Međimurja koji bi mu se pridružili da se napravi nešto više.

Na kraju zaslužena pobjeda Vindije od +18 razlike s kojom su se vratili u igru u naslov, ali više ne ovise samo o svojim rezultatima. Naime, Podravac i Radnik imaju bolji skor od Vindije u međusobnim susretima i ako ne bude iznenađenja, najbliže su da u međusobnom dvoboju odluče o prvaku, poručuju iz KK Međimurje Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE