7. NOĆNI STREETBALL TURNIR Donji Kraljevec 2019.: Pobjednici turnira hakleri ekipe ” 3+1 gratis”

noćni streetball turnir „Donji Kraljevec (1)

Košarkaški klub Donji Kraljevec i ove je godine ususret proštenju u Donjem Kraljevcu organizirao turnir u uličnoj košarci. Ovogodišnji turnir pred svojim imenom nosio je sada već respektabilnu brojku 7.
Tijekom priprema, organizacije i perioda prijava ekipa dalo se naslutiti da bi upravo ovogodišnji turnir mogao biti najmasovniji. Tako je i bilo. 12 ekipa sastavljenih od košarkaških entuzijasta sa svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske došlo je odmjeriti snage na, bez lažne skromnosti, jedno od najljepših vanjskih košarkaških igrališta u ovom dijelu Hrvatske, među Kraljefčanima znano i kao “Fundacije”.
Svi preduvjeti za izvrstan turnir bili su tu: velik broj kvalitetnih ekipa, dobra publika, hladno piće, vrući langoši i turnir je mogao početi.
Ipak, i ove godine kao i nekoliko puta do sada, vrijeme se odlučilo neslano našaliti. Nakon nekoliko odigranih “haklova” u dvije skupine, nebo se smrknulo i počela je padati kiša.
Najprecizniji opis kraljevske “sreće” s turnirima i kišom dao je jedan od gledatelja koji je komentirao: “Ako ikad bude suša, vi samo organizirajte turnir i nema brige, kiša će sigurno pasti!”.
Kišom natopljeni teren više nije bio upotrebljiv za igru i karavana se preselila na sigurno, u dvoranu.
Tu kiše nije bilo, ali nije bilo ni onog prefiksa “street” u nazivu te vrste košarke.
Bilo kako bilo, turnir je nastavljen, utakmice su bile sve uzbudljive, atmosfera je bila vruća (što zbog napetosti, što zbog sparine), a gledatelji su zaista mogli uživati u dobroj košarci.

U tricama najbolji Jurica Bigec

U pauzi između skupina i četvrtfinala održano je i natjecanje u tricama u kojem je pobijedio igrač iz Ivanca, Jurica Bigec.
A onda je krenulo ozbiljno… uzbudljiva četvrtfinala i polufinala isprofilirala su finaliste i ekipe koje su se borile za treće mjesto.
U utakmici za treće mjesto susrele su se, domaća ekipa Gurni muški 4 i Kotoripčani, Caffe bar Rock. Nakon uzbudljive borbe, pobjedu je odnijela ekipa domaćina.
Finale i borbu za titulu zasluženo su izborili, čak na razini države poznati hakleri iz Čakovca, ekipa 3+1 gratis i gosti iz Petrijanca i Ivanca, ekipa Hespo.
Utakmica je bila uzbudljiva no u fer i korektnoj borbi naslov je izborila ipak, rekli bismo, haklerski iskusnija ekipa 3+1 gratis.

Tako je, uz malo problema, ali puno dobre zabave, kvalitetne košarke i veselog sportskog druženja prošao i sedmi turnir u Donjem Kraljevcu.

Košarkaški klub Donji Kraljevec i ovim se putem zahvaljuje svim sudionicima, gledateljima i svima koji su na bilo koji način omogućili da se ovaj festival sporta i ove godine održi.

 

Ostavi komentar