KARATE: Globusu 15 medalja iz Grobničana i Tuzle

Tuzla- karate

Iza Karatista Globusa iz Čakovca / Male Subotice odličan je vikend. U subotu je dio ekipe nastupio na Grobničan kupu, a drugi dio u Tuzli.

U Grobničanu na 7. Grobničan kupu nastupilo je 6 natjecatelja osvojivši 7 zlata iz 7 finala i jednu broncu. Uspjeh je mogao biti i bolji, ali smo malo podbacili u par kategorija. Na turniru je nastupilo 612 natjecatelja iz 56 klubova, tako da se trebalo dobro potruditi za zlato i svaka pogreška nas je koštala medalje.

Sa 7 zlata Globus je bio najuspješniji klub u borbama i drugi u ukupnom poretku, a medalje su osvojili:

1. mjesto i zlatnu medalju: Petar Slukić – ml.učenici +38kg, Sven Strahija – učenici +46kg, Ema Marčec – ml.kadetkinje -45kg, Sven Strahija – ml.kadeti -52kg, Nikola Topličanec – kadeti -52kg, Učenice borbe ekipno (Aida Trstenjak, Laura Strahija i Noeli Karlović iz KK Kastav), Ml.kadeti borbe ekipno (Nikola Topličanec, Sven Strahija i David Milinović iz KK Opatija)

3. mjesto i brončanu medalju: Laura Strahija – učenice -36kg

Natjecatelje je na turniru u Grobničanu vodio trener Dejan Slukić.

Drugi dio ekipe nastupio je na jakom međunarodnom turniru Valentinovo u Tuzli, gdje je nastupilo 937 natjecatelja iz 96 klubova i 7 država. Naša 4 natjecatelja postigla su odličan uspjeh osvojivši čak 7 medalji u vrlo teškoj konkurenciji (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce).

Medalje su osvojili:

1. mjesto i zlatnu medalju: Lovro Farkaš – dječaci 13 godina -55kg, Sara Novak – kadetkinje -54kg
2. mjesto i srebrnu medalju: Lovro Farkaš – kadeti -52kg, Kristian Topličanec – kadeti -57kg, Sara Novak – juniorke -48kg
3. mjesto i brončanu medalju: Ana Filipović – juniorke +59kg, Kristian Topličanec – juniori -55kg

Natjecatelje je na turniru u Tuzli vodio trener Mladen Vizinger.

Ostavi komentar