KARATE: Čista petica za organizaciju, domaćinstvo i natjecanje Međimurje open 2019

karate

Nakon spuštanja zastora na 23. izdanje međunarodnog karate turnira Međimurje Open u Karate klubu Globus mogu biti i više nego zadovoljni. Školskim rječnikom dobili su ocjenu odličan na tri područja: organizaciji, domaćinstvu i natjecanju. Krenimo redom.

Tijekom posljednjeg dana u kolovozu nije bilo dijela Dvorane Graditeljske škole u kojem nisu hvalili organizaciju. Više od 1.000 natjecatelja iz 117 klubova i čak 15 država svijeta bilo je naviknuto na visoku razinu u Čakovcu. No, 2019. ta letvica podignuta je još više. Odgovarajući na pitanje što misli o komplimentima koji stižu sa svih strana tajnik Karate kluba Globus Dejan Slukić kazao je kako je izuzetno sretan i zadovoljan zbog takvih reakcija.

Dejan Slukić
Dejan Slukić

– Bio je to izuzetno jak turnir. Početak je sezone i ako k tome dodamo da je to i izborni turnir za Svjetsko prvenstvo možemo zaključiti da je na trenutke bio i jako napeti. Osim Hrvatskog karate saveza i Austrijski savez stavio je ovaj turnir kao izborni, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti“ izjavio je Slukić dodavši kako je bilo odličnih mečeva u brojnim kategorijama. Bilo je tu dosta novina, od korištenja tableta prilikom suđenja do novog načina bodovanja koji će se obavezno morati primjenjivati od 1. siječnja sljedeće godine.

Iskazao je i zadovoljstvo rezultatima:

– Zadovoljni smo i rezultatima jer smo najuspješniji klub cijelog turnira. No, kao pravi dobri domaćini, tu nagradu prepustili smo drugim klubovima. „Od ukupnih 26 medalja, četiri smo osvojili na izbornim turniru i imamo nekoliko ozbiljnih kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu. Ipak, više smo se fokusirali na organizaciju, gdje su nam pomagali i sami natjecatelji, pa su tako s nama u noći s petka na subotu do 2 sata u jutro pripremali dvoranu. Tako da nam je lakše nastupati u gostima nego kod kuće, ali moramo biti zadovoljni prikazanim.

Tomislav Magdalenić
Tomislav Magdalenić i karatistica Trsenjak

Nastupe mladih karatista Globusa pohvalio je i trener Tomislav Magdalenić. Inače, na ovakvim natjecanjima radi kao sudac, ali ovog puta je vodio i davao stručne savjete Čakovčanima:

– Imao sam vremena vidjeti gdje se možemo poboljšati da napredujemo do Svjetskog prvenstva za mlađe dobne kategorije. To su uglavnom tehničko-taktičke stvari koje se daju odraditi u kratkom roku jer oni su fizički jako dobro spremni“ rekao je.

Predsjednik kluba Mladen Vizinger dao je turniru ocjenu -5.

– Bilo je nekih sitnih propusta na koje mi nismo mogli utjecati, ali su se dogodili i malo nam pomaknuli satnicu. Riječ je o detaljima, ali moramo naći način da to u buduće ispravimo, zaključio je Vizinger.

Najbolja potvrda značaja i kvalitete turnira došla je prilikom pogleda na parkiralište u blizini Dvorane Graditeljske škole. Ove subote teško je bilo pronaći parkirno mjesto, a i cijeli Čakovec bio je tijekom dana pun karate gostiju. Međimurje Open tako je uz sportsku, dao još jednu vrijednosnu kategoriju Gradu Zrinskih.  Iako je ovaj turnir tek završio u Globusu već razmišljaju o 24. Međimurje Openu. Budući da im Dvorana Graditeljske škole ne dozvoljava povećanje broja natjecatelja s tisuću sudionika dosegnut je maksimum. Povećat će se kvaliteta turnira, a bit će tu sigurno i neki noviteti. Uostalom po tomu je i Globus poznati i u Hrvatskoj, ali i van nje.

izvor: KK Globus

karate

Ostavi komentar

xxx