Jurica Kavran i Tihana Vusić na svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima u Češkoj

Jurica Kavran i Tihana Vusić
Jurica Kavran i Tihana Vusić

Mnogobrojni ljubitelji vrhunskog plesa mogli su uživati na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima koje se 6. listopada održalo u Ostravi u Republici Češkoj. Gledatelji u ledenoj dvorani Čez Stadiona Vitkovice u Ostravi toplo i srdačno su bodrili 88 najboljih parova svijeta (iz Australije, SAD, Japana, Kanade, Kolumbije, Vijetnama, Rusije, Njemačke…) koji su se natjecali za titulu svjetskih prvaka u elitnoj kategoriji odraslih (natjecatelji od 18-35 godina).

Nakon nekoliko krugova natjecanja atmosfera je postajala sve užarenija, a pravu eksploziju ritma, snage i ljepote pokazali su finalisti u posljednjem krugu -finalu. Suci su odlučili da su najbolji bili i da su ovogodišnji svjetski prvaci u latinsko-američkim plesovima Armen Tsaturyan i Svetlana Gudyno iz Rusije.

Republiku Hrvatsku i Hrvatski sportski plesni savez predstavljali su Jurica Kavran i Tihana Vusić (Plesni klub Spin, Zagreb) te Vedran Sraga i Paula Hude (SPK , Zagreb). Jurica i Tihana kao jedni od najmlađih natjecatelja plasirali su se na 62. mjesto, a Vedran i Paula zauzeli su 76-77. mjesto na svijetu. U izuzetno jakoj svjetskoj konkurenciji u seniorskoj kategoriji pokazali su sve svoje umijeće i znanje. Daljnjim predanim radom sigurno će postizati još bolje rezultate na europskoj i svjetskoj plesnoj sceni.

Defile svih natjecatelja i samo finale te proglašenje pobjednika možete pogledati na facebook stranici TANEČNI SVET.

Ostavi komentar