Jubilarno 5. izdanje klupskog prvenstva u malom nogometu u ATON-u s najbogatijim nagradnim fondom do sada

Ovogodišnji Aton limač Kup igra se od 17. do 22. prosinca u šest kategorija a prijave se primaju do 13. prosinca. 5. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele igra se u kategorijama U11, seniora i veterana od 23. prosinca do 5. siječnja, prijave su do 15. prosinca, dok će izvlačenje skupina biti 17. prosinca.

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održana je konferencija za medije na kojoj su predsjednik MNS-a Mato Kljajić, direktor Atona Stevica Tkalčec i Dario Glavina glavni “operativac” prvenstva najavili ovogodišnji 4. Aton limač Kup i 5. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele. – Prošlogodišnje prvenstvo okupilo je 55 ekipa i više od 15.000 gledatelja što zasigurno govori kako je je ovakav format natjecanja pun pogodak, kazao je na samom početku Kljaić.

Isto tako, četiri godine koje su iza nas pokazale su kako nogomet živi u Međimurju i zimi, a posebno u dane održavanja ovog prvenstva. Sve ovo, kada je organizacija u pitanju naravno da bi bilo nemoguće napraviti bez partnerstva i suradnje saveza i samog NGC-a Aton i Stevice Tkalčeca.

Na zelenom tepihu sve ekipe pak su pokazale odličan nogomet s puno golova, na veliko zadovoljstvo mnogobrojne publike. Vjerujemo kako možemo još bolje, otvoreni smo za sve prijedloge u cilju da bude što bolje. Znam da postoji i priča nekih klubova iz donjeg,a li gornjeg djela Međimurja kako im je možda malo predaleko potegnuti do Nedelišća na samo prvenstvo, no dogovor na Savezu ali s gotovo svim klubovima je takav da se igra u ATONU. Jedan od razloga je i taj kako bi tijekom natjecanja svi sudionici imali iste uvjete odigravanja utakmica, bez toga da se u Nedelišću igra na umjetnoj travi i mantinelama , a recimo u Prelogu i Murskom Središću na parketu i bez ograde. Stoga i ovim putem pozivam sve klubove neka se prijave za ovogodišnje prvenstvo, neće im biti žao. Kod mlađih dobnih kategorija promijenili smo dobnu skupinu kako bi bilo još više ekipa i njihovih roditelja uz samo natjecanje moglo imati i jedno pravo obiteljsko druženje.

Na 5. klupskom prvenstvu znatno bogatije nego do sada

Direktor Atona Stevica Tkalčec je u najavi turnira istaknuo kako zahvaljuje Međimurskom nogometnom savezu što su prihvatili ideju koja se rodila prije pet godina, o prvenstvu koje će se igrati na umjetnoj travi i s pravom nastupa samo za registrirane igrače međimurskih nogometnih klubova. – Sama Inicijativa je postojala i puno ranije nego što smo krenuli u ovu priču, a danas evo s punim pravom možemo razgovarati već o petom prvenstvu, odnosno jednom od zasigurno najzanimljivijih sportskih događaja u Međimurju. Posebno mi je drago što postoji i sve veći interes djece za Aton limač kup koji se održava uoči glavnog turnira. Također moram izraziti i zadovoljstvo što ova nogometna priča nije , kako što to nažalost zna puno puta biti u Hrvatskoj, da kada se rodi nekakva dobra ideja, onda ona završi u ladici na kojoj se skuplja prašina. Mi smo probali, ispalo je više nego dobro, možda još uvijek ne toliko u onom financijskom dijelu koliko u ovom sportskom i promotivnom za sam nogomet. Kada je već riječ o financijama , Tkalčec je istaknuo kako će za ovaj 5. jubilarni turnir fond nagrada biti najveći do sada i bit će samo u novčanom obliku, a nagrade će po prvi put primiti sva četiri polu finalista po kategorijama.

4. Aton limač Kup ima kategoriju više 

Ideja o organiziranju Aton limač Kupa potekla je nakon prvog prvenstva, kazao je Dario Glavina, kada smo primijetili i dobili informacije o interesu za nastup mnogih mlađih dobnih kategorija koje nisu mogle sudjelovati na turniru.

Aton limač Kup igrat će se od 17. do 22. prosinca. Prijave za ovaj turnir, primaju se do 13. prosinca. Igra se u kategorijama U7, U8, U11, U13, U15 i U17 te će se igrati jedan dan dulje. Za sve sudionike osigurano je jelo i piće, a za najbolje pehari, medalje i vrijedne nagrade. Posljednji dan turnira bit će finalni dan u svim kategorijama. (so)

 

Ostavi komentar