13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Jako dobar ulazak u sezonu Međimurja: Mogu li se vratiti već iduće sezone u 2. HNL?

Nogometaši čakovečkog Međimurja proživljavaju lijepe dane. Ne toliko lijepe kao što su nekada bili, recimo u 2000-ima kada je ovaj klub bio dio prvoligaškog društva. Od 2004. do 2010. (s iznimkom sezone 2008./09. kada su nakratko ispali u Drugu HNL) gostovali su na svim najpoznatijim nogometnim stadionima „Lijepe naše”, a ta gostovanja sada postaju daleka prošlost. Međimurje je prošle sezone ispalo u Treću HNL – Sjever nakon tri sezone boravka u drugoligaškom društvu. Kakvo je stanje vladalo prošle sezone u nekadašnjem prvoligašu govori činjenica da su promijenili čak pet trenera. Sezonu je okončao Nikola Goričanec, i to jako dobrim rezultatima, no nije uspio spasiti momčad, kojoj je bio pomoćni trener prije toga, od ispadanja u niži rang. Sada lijepo „plove” trećeligaškim prostranstvima te im je cilj brzinski se vratiti u drugu ligu. Nakon četiri kola nalaze se na drugome mjestu prvenstvene ljestvice s deset osvojenih bodova, a jedini stopostotan u Trećoj HNL – Sjever je Polet iz Svetog Martina na Muri. Kladionica Stanleybet, ali i neke druge, predviđaju kako će se upravo ta dva kluba boriti za prvu poziciju, odnosno, odlazak u doigravanje za ulazak u Drugu HNL.

Uskoro sa Šibenikom u Kupu

Nikola Goričanec napravio je veliku kadrovsku rošadu unutar redova svlačionice nakon završetka prošle sezone koju je uspio koliko-toliko spasiti. Već na ulasku u finiš prvenstvene sezone bilo je jasno kako će Međimurje ispasti u treću ligu, no Goričanec je neodgodiv tužan kraj barem malo uspio uljepšati. Naposljetku su se bodovno izjednačili s pretposljednjim sinjskim Junakom (34 boda), a za ostanak u Drugoj HNL bilo im je potrebno 38 bodova, koliko je imao Solin koji je prvenstvo okončao na 16. poziciji. Iako prvenstvenu sezonu 2020./21. neće pamtiti po dobrom, županijski kup hoće, budući da su ga osvojili razbivši u finalu Mladost Komet iz Preloga rezultatom 7:0. Plodovi toga truda prenijeli su se i na ovu sezonu koju je Međimurje započelo sa slavljem u pretkolu Hrvatskoga kupa nad požeškom Slavonijom od 4:0. Kao nagrada stići će okršaj s prvoligašem Šibenikom. Taj susret šesnaestine finala Kupa odigrat će se 22. rujna s početkom u 18:00 sati u Čakovcu.

Momčad sastavljena od domaćih igrača

Dakle, trener Međimurja promijenio je dobar dio momčadi zahvalivši se čak desetorici igrača koji su branili crveno-crne boje prošle sezone. Od pridošlica istaknuo se Dominik Glavina (bivši igrač Varteksa, Slaven Belupa, zaprešićkog Intera i Varaždina koji se natječe u Drugoj HNL), a najbolje igre pokazivao je u dresu slovenskog Rudar Velenja. Uživa igrajući sa šest godina starijim bratom Denisom, nekadašnjim članom kijevskog i zagrebačkog Dinama. Valja izdvojiti i 17-godišnjeg juniora, Petra Ratajeca, koji je najveća mlada nada čakovečkoga kluba. Međimurje je trenutno sastavljeno najvećim dijelom od dečki iz ovoga grada smještenog između Mure i Drave.

Papac prekinuo niz Goričanca

Nakon tri uvodne pobjede protiv Virovitice (3:1), Koprivnice (3:0) i Rudara iz Murskog Središća (2:1), ubilježen je remi protiv Bjelovara (2:2) koji pokazuje ispodprosječnu formu na početku nove sezone. Dečki Nikole Papca nakon četiri kola imaju samo četiri boda te su daleko ispod onoga gdje su ih ljudi očekivali. Međutim, Bjelovarčani su prekinuli sjajan niz Nikole Goričanca od osam uzastopnih pobjeda otkad je preuzeo klupu Međimurja. Nadajmo se kako ovaj remi neće poljuljati Čakovčane u lovu na nove pobjede.

Borba s golgeterskim Poletom

Nakon gostovanja kod Podravca u Virju, slijedi toliko očekivani sraz Hrvatskoga kupa protiv Šibenika. Samo da damo malu najavu unaprijed – pripremite se za 16. listopad jer tada u Čakovec stiže Polet koji je u četvrtom kolu utrpao čak 11 komada Rudaru iz Murskog Središća te su trenutno jedini na maksimalnih 12 bodova. Taj susret sredinom listopada mogao bi odrediti budućnost Međimurja za ovu sezonu…

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE