Imamo državnu prvakinju u tenisu: Antonia Ružić pokorila dvije godine stariju konkurenciju!

Antonia Ružić
Antonia Ružić osvojila je uvjerljivo naslov teniske državne prvakinje do 16 godina

14. godišnja međimurska tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice (TK Franjo Punčec Čakovec) nova je dvoranska prvakinja Hrvatske u uzrastu do 16 godina. PH za tenisačica održano je u Zadru (organizator TK Dalmacija), a Ružić je u finalu bila bolja od Lara Hraščanec (Varteks) – 6:2, 6:2 te je tako, iako dvije godine mlađa nego je uzrasna kategorija, do naslova stigla bez izgubljenog seta.

Antonia Ružić
Antonia Ružić nedavno je potpisala sponzorski ugovor s poznatim proizvođačem reketa Yonex

Ružić je u četiri dana ostvarila 5 pobjeda u dva seta, i to redom: 1. kolo s Lanom Čaćulović (IMZ) 7:5, 6:1, 2. kolo protiv Mare Žunić (DLM) 6:2, 6:1, u četvrtfinale s Evom Matković (KVA) 6:3, 6:0. U samoj završnici također je bila vrlo uvjerljiva. Sa Sarom Svetac (SPT) u polufinalu ispustila je tek tri gema: 6:1,6:2 i na kraju u finalu Larom Hrašćanec (VAR) tek četiri: 6:2, 6:2.

Antonia Ružić
Antonia Ružić s peharom za naslov državne dvoranske prvakinje u tenisu U16

Iako je igrala u konkurenciji u kojoj mogu nastupati i dvije godine starije tenisačice, Antonia je pokazala još jednom svoj veliki potencijal, stoga nije slučajno da je odnedavno i poznati proizvođač teniske sportske opreme, posebice reketa, Yonex potpisao ugovor s našom mladom teniskom nadom.

 

Ostavi komentar