15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

2. HNL: Veliko slavlje Međimurja protiv Dugopolja aspiranta za 1. HNL

Naš predstavnik u 2. HNL Međimurje je dočekalo aspiranta za prvoligaško društvo Dugopolje.

Međutim, bodovi su nasušno trebali i našima i na kraju su zasluženo došli do njih nakon više od 5 mjeseci pobjedom 2:1 (1:1)

Iako su u prvom dijelu igrali protiv vjetra, velika je šteta što Međimurje nije vodilo nakon prvih 45 minuta. Bilo je na poluvremenu 1:1, ali Havelka je u 35. minuti promašio penal za vodstvo.

Bolje su utakmicu također započeli naši i poveli u 16. minuti. Havelka je ubacio u kazneni prostor gostiju u kojem se odlično snašao kapetan domaćina Hranilović i iz blizine zabio 1:0.

Gosti su većinu susreta imali više od igre, inicijativa je bila na njihovoj strani, ali kao rezultat toga uglavnom su dobivali kornere.

Međutim, u 26. minuti jedan od njihovih brojnih udaraca iz kuta završio je golom i poravnanjem. Bio je to ubačaj unutar kaznenog prostora, Jesenović je ostao na crti, a Čerina je iz blizine zabio za 1:1.

U 34. minuti penal je izborio najbolji igrač utakmice Jan Marcijuš. Nakon sjajnog prodora oboren je od gostujuće obrane. Havelka je s bijele točke prevario gostujućeg vratara, ali je poslao loptu pored gola.

Bio je to veliki psihološki udarac za domaće i gosti su do kraja poluvremena odigrali najbolju svoju dionicu te propustili priliku da povedu. Najbliže pogotku bili su u 41. minuti kad su pogodili prečku.

Nastavak je donio sličan razvoj događaja na terenu, ali bez većih uzbuđenja. Domaći su se orijentirali na obranu i kontranapad. Nekoliko pokušaja gostiju ukrotio je domaći vratar Jesenović.

I onda veliki trenutak na utakmici za domaće kojima bodovi trebaju kao suho zlato. Marcijuš je pobjegao obrani gostiju, sjurio se prema vrataru Siliću i onda nesebično u matnoj poziciji uposlio Havelku koji je poslao loptu u praznu mrežu.

Gosti su do kraja pokušali sve da dođu barem do izjednačenja, ali nisu bili previše opasni po domaća vrata i domaći su slavili prvu pobjedu nakon 30. listopada prošle godine.

Sada je Međimurje s ova tri boda na 27 bodova i opet izvan zone ispadanja.

(dz, md, foto: Mario Golenko)

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE