Hrvatski rukometni savez prekinuo sve lige

Hrvatski rukometni savez donio je u četvrtak pomalo neočekivanu odluku o privremenom prekidu svih prvenstvenih natjecanja.

Iako u posljednje vrijeme nije bilo većeg broja odgoda utakmica, koronavirus je izbacio iz stroja većinu igrača PPD Zagreb zbog čega su izgubili bez borbe utakmicu od Flensburga u Ligi prvaka. Upravo zbog toga je predstavnik Nexea u Upravnom odboru kao jedini glasao protiv, jer se stječe dojam da se ovom odlukom pogoduje jednom klubu.

Evo cijele ove odluke:

– Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a  misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.

– Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja, objavio je portal HRS-a.

Ostavi komentar