16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Hoće li se odigrati kup utakmica Graničar – Međimurje?

Koronavirus kriza je donijela prijevremeni završetak međimurskih liga, ali je Međimurski nogometni savez odlučio da završi kup natjecanje koje je zastalo na četvrtfinalu, kako bi se na zelenom terenu odlučilo koja će dva međimurska predstavnika ući u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Međutim, prijelazni rok koji kasni za klubove 1. i 2. HNL donio je probleme NK Međimurju, što se tiče ovog natjecanja.  Oni prve registracije novih igrača kao i svi drugi klubovi 1. i 2. HNL mogu odraditi tek od 27. srpnja.

Tako za utakmicu četvrtfinala kupa s Graničarem koja je predviđena za 18. srpnja i na zamolbu Kotoripčana je prebačena u Kotoribu (trebala se igrati u Čakovcu prema ždrijebu) imaju na raspolaganju samo 9-10 registriranih igrača prve ekipe na koje računaju u novoj sezoni (ostali više nisu u klubu, bilo da se na njih više ne računa ili su sami potražili novi klub).

Kako ne mogu registrirati igrače zatražili su od MNS-a da prebaci utakmicu na 29. srpnja, kad će imati pravo nastupa barem 17-18 igrača prvog sastava, ali oni su ih uputili na dogovor klubova. Nakon povuci-potegni Graničar nije pristao na odgodu.

Stoga je NK Međimurje ove srijede u priopćenju najavilo mogućnost da zbog ranije opisane zavrzlame odustane od daljnjeg sudjelovanja u međimurskom kupu, iako to još nisu službeno potvrdili.

Kako je kazao Stjepan Hamonajec, direktor kluba, u NK Međimurju su ogorčeni na ponašanje MNS-a.

– Zbog pomicanja prijelaznog roka i izvanrednih okolnosti koronavirus krize MNS je trebao po službenoj dužnosti termine ovih kup utakmica prilagodit novoj situaciji i prijelaznom roku (ne samo Međimurja, već i drugih). Očekujemo i od Graničara da bude fleksibilniji što se tiče termina, jer smo bez ikakvih uvjeta prihvatili zamjenu domaćinstva, kako bi u Kotoribi imali mogućnost da ugoste hrvatskog  drugoligaša u službenoj utakmici i nešto zarade, iako se utakmica trebala igrati u Čakovcu kazao je u izjavi u srijedu navečer direktor Međimurja.

Konačna odluka kluba o (ne)odigravanju ove utakmice bit će poznata nakon službenog očitovanja MNS-a kojeg će u četvrtak Međimurje službeno zatražiti, poručio je završno Hamonajec. 

Osim ove utakmice, ostali parovi četvrtfinala su: M. Središće: Rudar – Nedelišće, Zasadbreg: Zasadbreg – Bratstvo (J) i Belica: BSK – Polet (SmnM).

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE