15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec peti junior svijeta!

Za budućnost hrvatske gimnastike nema straha! Mladi reprezentativac Mateo Žugec u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva zauzeo je odlično peto mjesto.

Finale prvog Svjetskog juniorskog prvenstva koje se ovih dana održava u mađarskom Gyoru donijelo je još jedan veliki uspjeh za hrvatsku gimnastiku, ovoga puta onu mlađih dobnih kategorija. Mladi hrvatski reprezentativac Mateo Žugec na konju je s hvataljkama osvojio odlično peto mjesto (13.000), a svjetska medalja izmakla mu je za dlaku.

– U trenutku kad sam odradio vježbu i shvatio da s ovom ocjenom mogu doći do medalje, na kratko sam zaboravio kakav sam grozan period prolazio u treningu. Probudila se čak i nada za medaljom, a koja je bila dostižna za 0,233 boda. Da nije bilo jedne greške u shivadu, bila bi i medalja tu. Osjećam se neopisivo sretno i zadovoljno radi činjenice da sam u samom svjetskom vrhu. Vjerujem da do Olimpijade mladih ozlijeda neće predstavljati problem i da ću uspjeti doći do medalje – zadovoljan je nakon finala bio Mateo koji se sada okreće novim izazovima

Svjetski juniorski prvak na konju s hvataljkama postao je Japanac Takeru Kitazono (13.966). Srebro je pripalo njegovom sunarodnjaku Oki Shinnosukeu (13.766), a bronca Latvijcu Edvinsu Rodevicsu (13.233).

Za Matea je ovo bilo drugo veliko natjecanje u karijeri nakon što je prošle godine u Glasgowu nastupio na Europskom juniorskom prvenstvu gdje je zauzeo vrlo dobro 11. mjesto. Ispred njega je sada još jedna velika međunarodna smotra. Od 21. do 27. srpnja nastupit će na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) gdje će se ponovno pokušati plasirati u finale, te krenuti u borbu za prvu međunarodnu medalju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE